Најновије

Немци нам уваљују пиво које је узрочник рака!

У пробама четрнаест најомиљенијих пива Немачке,  од којих је већина у понуди и у Србији, садржало је хербициде у количинама које од пет до три стотине пута премашују дозвољено оптерећење воде за пиће и изазивају рак.
Пиво (Фото: pixabay.com)

Пиво (Фото: pixabay.com)

Пивопије у Србији требало би да се замисле пре него што одлуче да се почасте чашом неког од најчувенијих немачких пива, било да оно потиче са полица наших бољих супермаркета, или из славина престижних кафана које точе луксузна пива, попут „ердингера”, „бекса” и „кромбахера”, или „пауланера”, најелегантнијег бренда баварске престонице пива Минхена. Поткрај прошле недеље, уочи петстогодишњице доношења баварског закона о чистоти пива (Заповест о чистоти), Институт за заштиту животне средине из Минхена установио је и доказао да немачко пиво није беспрекорно „чисто”, као што то легенда о традицији чистоте и рекламни агенти тврде: у пробама четрнаест најомиљенијих пива Немачке, свих четрнаест брендова садржало је пестициде и хербициде у количинама које премашују дозвољено оптерећење воде за пиће у размеру од пет до три стотине пута. Реч је о хербициду глифосат, моћног америчког аграрног концерна „Монсанто”, чија је употреба дозвољена и у Србији, одредбом која је објављена у „Службеном гласнику” („Сл. гласник РС”, бр. 72/14), у складу са законом ЕУ о стављању у промет средстава за заштиту биља на територији чланица ЕУ
Прочитајте још:ОПРЕЗ! Исповест жене коју је конзумирање дијеталних газираних сокова могло да кошта живота!НИКАКО: Кафа на празан желудац!
Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА