Најновије

ПРИЧА КОЈА ЈЕ РАСПЛАКАЛА СРБИЈУ: Полицијски пас угинуо на дан сахране свог водича

НОВИ САД - Након сазнања да је тешко болестан, полицајац из Србобрана Ласло Модри изгубио је дугу и тешку битку, а на дан његове сахране угунио је и његов службени пас.
Малино (Фото: Синдикат српске полиције)

Малино (Фото: Синдикат српске полиције)

Водич паса у Полицијској управи Нови Сад, Ласло Модри, био је приморан да због тешке болести прерано напусти службу и псе са којима се свакодневно дружио, тренирао, вежбао, играо и учествовао у многобројним успешним акцијама спречавања шверца наркотика широм Србије. Ласло је, само неколико месеци након што је напустио службу, нажалост, преминуо, али оно што је све шокирало, а највише Ласлове колеге, јесте да је истог дана када је Ласло сахрањен изненада преминуо и његов службени пас Малино. Малиноа је требало да преузму Ласлове колеге, али су баш на дан сахране, 22. фебруара, у рутинском обиласку, пса су у боксу затекли непомичног и без знакова живота. Према речима његових колега, Малино није показивао никакве знаке слабости нити симптоме неке болести. Након извршене званичне обдукције, утврђено је да је животиња угинула од торзије желуца. Они који су познавали Ласла и његовог "службеног" партнера и љубимца, кажу да се такве ствари не дешавају тек тако. "Након оваког сплета околности без обзира на резултат обдукције Ласлове колеге у убеђењу су да све ово представља исувише велику случајност и у дубоком су уверењу да је службени пас осетио оно што се дешава Ласлу и да га због изузетне привржености, никако није могао напустити у овом свету, те је због превелике туге, наставио да га прати", закључује се у саопштењу полицијског синдиката Новог Сада, којем припада и служба Водича у којој су радили покојни Ласло Модри и његов Малино. У саопштењу се истиче да је Ласло обављао послове полицајца у МУП-у више од 20 година. "Био је запослен у ПУ Нови Сад, а обзиром да је волео животиње и био им нарочито привржен, последњих десетак година радио је у Одељењу за водиче службених паса", наводи се у саопштењу Синдиката. Колико је Ласло волео животиње доказује и чињеница да је усвојио пса који му је припао када је ступио у службу водича. Лабрадор Макс је тренирао са Ласлом, али је због година у служби и старости 2010. године пас пензионисан. Тада га је Ласло усвојио. "Ласло је толико волео животиње и посебно овог пса те није дозволио да се њихово вишегодишње пријатељство прекине. Ласло је усвојио свог дојучерашњег 'партнера', а у служби је добио новог радног пса, штене Малиноа, белгијског овчара, са којим је радио све до средине 2015. када је због тешке болести био приморан да напусти службу", наводи се у саопштењу.
Прочитајте још:ЕВРОПСКЕ МЕТОДЕ: Након предавања о емпатији, разред потписао петицију за избацивање оболеле девојчице!„АКО СРБИЈА ПРОПАДНЕ, НЕК ПРОПАДНЕМ И ЈА“: Србија између Пупина и ријалитија
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА