Најновије

ПУТИН ОТКРИО МЕШЕТАРЕЊЕ: Ко и како тргује ценама нафте

MOСKВA - На цене нафте утичу фундаментални економски и спекулативни фактори, изjавио jе данас председник Русиjе Владимир Путин на састанку са представницима руске нафтне индустриjе.
Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

"Tренутно видимо да jе глобално тржиште нафте и гаса нестабилно. На њега утичу фундаментални економски фактори, на првом месту мислим на успоравање економског раста, али и спекулативни фактори. Све то утиче на тржиште, као и политички ризици", рекао jе Путин. Руска предузећа се, како jе додао, слажу са идеjом о замрзавању нивоа производње нафте, што jе званична Mосква готово договорила са међународним партнерима. "Aлександар Новак (руски министар енергетике) преговара о том питању (замрзавању производње нафте) и готово jе постигао споразум са партнерима на глобалном тржишту", навео jе Путин. Истовремено, руски председник jе рекао и да jе руска нафтна индустриjа остварила стабилан развоj у прошлоj години. "Генерално гледано, руска нафтна индустриjа jе у 2015. години показала да се развиjа стабилно. Прошле године, произведено jе рекордних 534 милиона тона нафте, што jе за 1,4 одсто више него у 2014. години", прецизирао jе. Наjвећи удео произведене нафте jе, према речима Путина, испоручен домаћим нафтним рафинериjама. "Више од половине од укупно произведене нафте у Русиjи jе испоручено домаћим рафинериjама и искоришћено jе за прављење производа са високом додатом вредношћу", казао jе Путин, позиваjући истовремено на очување стабилности и одрживог развоjа руског нафтног сектора.
Прочитајте још:ПРОЈЕКАТ „ПОСЕЈДОН“: Руски гас ће ипак потећи југом ЕвропеИЗГЛЕДА ДА ИМ НЕМА СПАСА: Саудијска Арабија пропада због 4 разлога, банкрот за 3 године!?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА