Најновије

Провера борбене готовости руских подморница (ВИДЕО)

Ратна морнарица Русије спремна је да изведе још једно лансирање интерконтиненталних балистичких ракета „булава“ у оквиру провере борбене готовости нуклеарних снага. Један од стратешких носача ракета пројекта 955 — подморнице „Јуриј Долгоруки“ или „Владимир Мономах“ — испловиће и извршити гађања.
Руска подморница (Фото: РИА Новости)

Руска подморница (Фото: РИА Новости)

Два најновија стратешка носача ракета пројекта 955 „Јуриј Долгоруки“ и „Владимир Мономах“ очекују испловљавање. Једном од њих предстоји лансирање интерконтиненталних балистичких ракета „булава“, пише лист „Известија“. Русија спрема Северну флоту за проверу борбене готовости нуклеарних снага. Како је објаснио листу извор у штабу флоте, ракете ће пре свега бити тестиране. Још увек се не зна који од носача ракета ће тачно испловити на гађање. Подморница ће бити изабрана у зависности од „планова провере флоте и од техничке спремности брода“. Бродови пројекта 955 типа „бореј“ будућност су руске флоте, пише лист. Планирано је да осам оваквих подморница замени бродове ранијих генерација — пројекта 667 БДРМ типа „Делфин“. Најважније је да се провери да је сваки брод у покрету спреман за лансирање 16 интерконтиненталних ракета са дубине од 50 м. Успешно лансирање и погађање ће показати да у случају нуклеарног рата Ратна морнарица Русије може одговорити на нуклеарни напад противника.
Прочитајте још:ЈЕДВА ИЗВУКОШЕ ЖИВУ ГЛАВУ: Руска војска спасава новинаре у Сирији (ВИДЕО)ФОРБС ОТКРИВА РУСКУ СТРАТЕГИЈУ: Више немају шта да изгубе, да би опстали морају да буду као СпартаОПАСНА ИГРА: Американци у Норвешкој увежбавају нуклеарни удар на Русију!
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА