Најновије

Америка контрира Русима: У игру улази Хрватска

Након гашења „Јужног тока“ и притиска САД и ЕУ на транзитне земље да одустану од пројекта, Вашингтон намерава да преко Хрватске снабдева регију гасом, наводе агенције.
Путин и Обама (Фото: Јутјуб)

Путин и Обама (Фото: Јутјуб)

САД јако подржавају изградњу плутајућег „Ел Ен Џи“ терминала на Крку, који, како наводе, „није уперен против Русије“, него према „јачању енергетске независности Хрватске и Европе“, наводе медији. Координатор за међународна енергетска питања Стејт департмента Амос Хокштајн договарао је у Загребу овај посао са представницима Владе Хрватске. Званични Загреб наводи да један од највећих приоритета – плутајући терминал, који је јефтинији од фиксног и брже се гради, могао бити потпуно оперативан у року од две године. – То је велика комерцијална и геополитичка прилика за Хрватску – сматра амерички функционер, који тврди да пројекат није уперен против Русије, јединог добављача гаса у регији, преносе медији. Он поручује да би руске фирме „требало да наставе да продају гас“, али „по правилима игре“. САД су спремне да пуне будући терминал гасом, који се може набавити и у Аустралији, Катару и другим земљама које развијају своје гасне ресурсе. Хокштајн наводи да је прерано говорити о капацитету терминала и о томе хоће ли га Хрватска изнајмити или купити, а преносе медији.
Прочитајте још:Човек великог срца: Путин своју професорку спасио сиромаштва!Нова лица избеглица: Невероватно је шта Муслимани носе са собом!
Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА