Најновије

Искрене намере или мазање очију: Пентагон на џихадисте шаље најјаче оружје

ВАШИНГТОН - Сједињене Државе разматрају да у ваздушну кампању против Исламске државе укључе и стратешке бомбардере Б-52 који могу да носе 32 тоне бомби.
Б-52 (Фото: Јутјуб)

Б-52 (Фото: Јутјуб)

Могуће је да авиони Б-52 замене суперсоничне бомбардере Б-1 који су нападали позиције терориста око Кобанеа и који су се вратили у базу у Тексасу. Амерички званичници су потврдили ову информацију за Фокс њуз. Још увек није одлучено колико авиона Б-52 би требало да буде послато у борбу против џихадиста као ни из које европске базе би полетале те велике лететлице. Већ скоро годину дана амерички авиони који бомбардују позиције у Ираку полећу из база у Саудијској Арабији и Катару који су амерички савезници у региону. Од августа 2015. САД користи турску базу Инџилрик одакле авиони полећу у нападе на територији Сирије. Иако је производња Б-52 завршена 1962. године (направљено је 744 авиона), америчке ваздухопловне снаге још увек имају 58 модеринизованих модела. Последњи пут су учествовали у мисији у Авганистану. У акцијама против џихадиста у Сирији учествују и руски стратешки бомбаредри "ту-160с", "ту-95с" и "ту-22с". Док "ту-22с" избацује конвенционалне бомбе, остали модели користе прецизне крстареће ракете. Укупно 70 војничких каријера окончано је синоћ у Америци, пошто је ратно ваздухопловство обзнанило резултате истраге о инциденту од којег се Американцима још увек диже коса на глави, јер је, крајем августа, изнад њихових глава прозујао гигантски стратешки бомбардер Б-52 пун атомских бомби.
Прочитајте још:ТАЈНИ ИЗВЕШТАЈ НАТО: Русија превазишла снаге Алијансе у Сирији!ЏИХАДИСТИ ЛЕТЕ У НЕБО: Тулски ракетни комплекс уништава возило исламиста (ВИДЕО)
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА