Најновије

ПЕСКОВ ПОСТАВИО ДИЈАГНОЗУ: Европа у екстази!

Одговор на провоцирање Русије треба да буде ефикасан и у складу с нашим интересима, а у случају Курске области руски одговор је већ почео, рекао је руском новинару Павлу Зарубину портпарол Кремља Дмитриј Песков на констатацију да се на Западу сваког дана разговара о томе колико дубоко и којим оружјем се Русија сме нападати.

На питање новинара да прокоментарише то што шеф европске дипломатије Жозеп Борељ говори да већина земаља сматра да је напад на Курску област Русије била исправна одлука, Песков је изјавио:

"Хајде да будемо коректни. То говоре не у иностранству већ на Западу. Али Запад не чини светску већину. На Западу се заиста шеф европске дипломатије понаша као министар одбране. При томе, понаша се као јастреб."

Оценио је да су "европске земље којима управљају САД ушле у екстазу" и додао да оне данас "играју улогу коју им је у тој причи доделио Вашингтон". То је, како објашњава, учињено "на штету сопствених интереса, науштрб новчаника својих пореских обвезника, и наравно да ће то све за њих имати велике последице".

"Оне су неизбежне. У наредним деценијама ћемо бити сведоци тих негативних последица", упозорио је Песков.

"Они се играју. Али знајући одлучност нашег председника, наш потенцијал, потенцијал наше земље, који се испоставио већи него што смо мислили, а о чему говоре и темпо економског раста, и војна мобилизација наше економије, немам сумње да ће, уколико буде било потребе, бити урађено све у циљу одбране наших интереса", закључио је портпарол Кремља.

Он је истакао да су односи са САД "дошли до преломног тренутка".

"Чаша стрпљења Русије се прелила", и то је "кумулативни ефекат на реакције САД" које су "газиле интересе" Руске Федерације. "То је превазишло дозвољену норму. То је фактички тако неколико деценија током којих су САД доследно газиле преко наших интереса, и вршиле притисак на Русију", објаснио је портпарол Кремља.

У том контексту, он је истакао да је период мандата актуелног председника Џозефа Бајдена само кулминација свега оно што се до сада радило против Москве. 

Погледајте ОВДЕ удар дронова-камиказа на командно место ОСУ

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА