Најновије

Џихадисти масовно прелазе на страну грађана, у центру Раке вијори се застава Сирије!

Око 200 бораца Исламске државе прешло је на страну становника Раке, који су се побунили јуче против те терористичке организације, саопштио је Спутњику извор са лица места.
Сиријска војска (Фото: САНА)

Сиријска војска (Фото: САНА)

Према његовим речима, грађани самопроглашене престонице ИД су у борбама са терористима успели да их избаце из пет квартова града и ступили су у контакт са представницима владиних снага путем мобилних телефона.„Око 200 припадника ИД прешло је на страну становника Раке, што је приморало терористе да организују блокаду приликом изласка из града“, рекао је извор.
SyAAF raided ISIS targets in: Palmyra, al-Raq`a, and Dair al-Zoor.Since the beginning of the war, this was the most... Posted by Syrian Arab Army on недеља 6. март 2016.
Самопроглашена престоница ИД Рака налази се на северу Сирије на обали реке Еуфрат и окупирана је 2013. године. Сиријска војска је у више наврата покушавала да поврати контролу над тим градом, али безуспешно. Тренутно офанзиву на Раку истовремено спроводе и сиријска војска са запада и курдски устаници са североистока.
Прочитајте још:Сиријска 67. бригада и 18. тенковска дивизија су на капијама Палмире (МАПА)ПУТИН КРОЈИ НОВУ МАПУ СВЕТА: Освојио је Сирију и Блиски исток, на ред долази Европа?!НОВИ РАСТ ТЕНЗИЈА: Jужна Kореjа и СAД почеле највеће воjне вежбе, Пjонгjанг реагује!
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА