Најновије

"Циљ НАТО вежби је да се Русија увуче у ринг" (ВИДЕО)

Од 2. до 9. марта на северу Норвешке одржавају се највећи део војних вежби НАТО-а под називом "хладни одговор", где учествује до 15000 војника, три америчка бомбардера B-52, око 1000 јединица копнених борбених возила и 10 ратних бродова.
"Циљ НАТО вежби је да се Русија увуче у ринг" (Фото: Јутјуб)

"Циљ НАТО вежби је да се Русија увуче у ринг" (Фото: Јутјуб)

Алијанса званично не именује циљ ове вежбе, припрема суочавања са реалном опасношћу од било које државе, међутим у недавном извештају обавештајне службе норвешке, посебна пажња је посвећена Руској Федерацији. Према речима политиколога Данијела Глеизбрука повећање присуства НАТО-а у непосредној околини Руске Федерације је очигледна чињеница. У Норвешкој се одржавају највеће војне вежбе Европе под шифрованим називом "хладни одговор".У њима учествују НАТО трупе које имају за циљ да стекну искуство у условима борби при ниским температурама. У легенди учења каже се да се овде ради о вежбама за борбе у условима великих хладноћа. Међутим у нелегендарном прегледу безбедоносних претњи објављеном недавно од стране норвешке обавештајне службе највећа пажња се посвећује Русији. НАТО званичници говоре да овде не постоји никаква веза. Раније је главнокомандујући НАТО снага у Европи Филип Бридлав оптужио Русију да користи избегличку кризу као оружје против Европе. Он је оптужио Москву да намерно бомбардује Сирију како би изазвала избеглички талас из тог подручја и усмерила избеглице ка Европи са циљем да се "сломи њена политичка воља". www.youtube.com/watch Политиколог Данијел Глеизбрук сматра да су ове војне акције НАТО-а директно усмерене против Русије. "Чињеница да НАТО убрзава своје војно присуство око Русије, и да покушава да је увуче у ринг претећи јој оваквом врстом вежби је очигледна. Досадашње искуство говори да се не може веровати НАТО лидерима када тврде да Русија није угрожена. Раније је Џорџ Буш старији говорио да се НАТО неће ширити на исток, међутим све источноевропске земље које су приступиле ЕУ постале су и чланице НАТО-а. Тако да уверавања НАТО-а не представљају ништа друго осим празне приче. Њима се не може веровати. Видимо да НАТО систематски гради трупе у региону". рекао је Глеизбрук за РТ.
Прочитајте још:Путин: Жене свету доносе добро и лепоту, светлост и наду (ВИДЕО)ОЧАЈНИЧКИ ПОТЕЗ ЕРДОГАНА: Све карте бацио на увлачење Америке у сукоб са РусијомОПЕТ ПО РУСИЈИ: Столтенберг забринут због све већег руског присуства у Сирији
Извор: РТ, srb.news-front.info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА