Најновије

Милановић: Говор мржње је плашење народа Србима и комунистима

Бивши премијер Хрватске и лидер СДП-а Зоран Милановић наводи да његова странка не шири говор мржње и додаје да је такав говор првенствено присутан на десници.
Зоран Милановић (Фото: принтскрин/Правда)

Зоран Милановић (Фото: принтскрин/Правда)

Зоран Милановић је у Новој Градишки, одговарајући на наводе ХДЗ-а да шири говор мржње, рекао да "рећи некоме да је шака јада није говор мржње, него ругање". Милановић је на недавном скупу СДП-а за хрватску председницу Колинду Грабар Китаровић рекао да је "шака јада" a за премијера Тихомира Орешковића да је "шамар држави". Владајући ХДЗ навео је тада да Милановић оваквим изјавама шири говор мржње. Лидер СДП-а додао је како стално пита своје чланове, пријатеље и колеге желе ли да буде још оштрији и мисле ли да је прешао границу након које ће неко од њих "изаћи на улицу с плинском боцом или чекићем и почети да разбија". То је, како каже, говор мржње. "Говор мржње има ту мобилизацијску компоненту и снагу да од човека направи физичког насилника. А ми то не радимо. Ми можемо бити иронични, безобразни, дрски, можемо се ругати, што и радимо, али то је део политичког говора. Погледајте како причају републиканци у Америци", додао је Милановић. Према његовим речима, такав говор je првенствено присутан на десници. "Говор мржње је плашење народа Србима и комунистима, али то нисте чули из наших уста", закључио је шеф СДП-а.
Прочитајте још:ЗАГРЕБ СЕ НЕ СМИРУЈЕ – СТИЖУ НОВЕ ПАЦКЕ: Хрватски министар опомиње СрбиjуХАФИНГТОН ПОСТ: Нова хрватска влада блиска Опусу Деи, удружени су муслимани и радикални католици
Извор: Вечерњи лист, ХРТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА