Најновије

ЈАКУЗЕ К'О НИНЏЕ: Јапан тресу мафијашки обрачуни (ВИДЕО)

Последњи пут кад се једна велика фракција издвојила из криминалне организације Јамагучи-гуми, Јапан су пуних пет година потресали брутални сукоби Јакуза.
Јакузе - Јапанска мафија (Фото: Јутјуб)

Јакузе - Јапанска мафија (Фото: Јутјуб)

Сва је прилика да се историја понавља јер је јапанска полиција објавила да се из те организације издвојила група Кобе Јамагучи-гуми. У суботу се у централну пословну зграду организације Јамагучи-гуми у Мито Цитyју прво забио камион, да би нападачи потом зграду и изрешетали мецима. Није прошло дуго, а други камион се забио у другу зграду организације, овај пут у префектури Мие. Већ сутрадан нападачи су изрешетали зграду одметничке организације у префектури Ибараки. Откако је отприлике у октобру дошло до најновијег раскола међу Јакузама, јапанска полиција забележила је најмање 20 сукоба, тучњава, пуцњава, напада возилима на зграде, молотовљевим коктелима, као и најмање једним бруталним убиством, и то самог вође изворне организације Татсујукија Хишиде, којега су пронашли у кући завезаних руку и ногу, као и главе разбијене металном цеви. Јамагучи-гуми у преводу значи "Организација цветова љубавних трешања". Јакузе, усто, тврде да уопште није реч о групама које се баве организованим криминалом, него да се баве искључиво хуманитарним радом. Поједини кланови, тврде, сачувај Боже да би се сукобљавали, они су – ако нисте знали – у ствари браћа. Њихови вође, међутим, признају да се у хуманитарни рад неким случајем ипак убрајају и рекетирење, уцене и изнуде, али и тврде да Јакузе обичне грађане не малтретирају. Колико јапанска полиција не успева стати на крај Јакузама, показује већ и то да је Јамагучи-гумију прошла година била година посебног славља, стота годишњица постојања. Сукоби су посебно учестали од јануара. Прво су се побили у токијској четврти Кабукичо, познатој и као четврт црвених светиљки. Потом су припадници старе организације само неколико метара од зграде локалне управе тако поломили припадника отпадника да су му лобању смрскали о асфалт. Поздрави попут молотовљевог коктела кроз прозор канцеларије уредно су подцртавање аргумената у свађи која је недавно избила, а како ствари стоје, море крви само што се није пролило улицама јапанских мегаполиса. www.youtube.com/watch
Прочитајте још:ТРГОВИНА ОРГАНИМА: Кушнер сведок против Хашима ТачијаСРБИЈА СЕ ПРИПРЕМА ЗА НАЈЦРЊИ СЦЕНАРИО: Руски метеоролози предвиђају прави потоп!
Извор: Express.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА