На помен Рафаело куглица многима крене вода на уста. Представљамо вам другачију форму овог дезерта.
Састојци за кору од кокоса: - 6 беланаца - 30 гр шећера - 10 гр брашна - 15 гр кокосовог брашна - ½ прашка за пециво
Састојци за фил: - 6 жуманаца - 10 гр шећера - 4 кашике брашна - 3 дл млека - 2 ванилин шећера - 15 гр маргарина
Припрема: Пре свега, одвојите беланца и жуманца. За кору од кокоса помешајте измућена беланца, шећер, брашно, прашак за пециво и на крају додајте кокос. Смеса је доста густа, стога је сипајте у претходно подмазан плех и пеците 25 минута на 180 степени. Када се кора буде испекла, оставите је да се охлади. Са друге стране, за фил прво ставите 2,5 дл млека да проври. Затим, у већој посуди помешајте жуманца, брашно, шећер, ванилин шећер и додајте преостало млеко. Када проври млеко, полако га сипајте у посуду са састојцима. Потом, све полако мешајте на лаганој ватри како би имало густину пудинга. Скините са ватре и прелијте претходно испечену кору. На крају, поспите колач кокосом, бадемима или лешницима и оставите да се охлади.
Прочитајте још:Савршенa еспресо торта од три састојкаКремасти десерт без премца: Направите банана тарт за 10 минута
Извор: wannabemagazine.com