Најновије

ИНТЕЛЕКТ ИЛИ МАЛОУМНОСТ: Небојша Крстић подржава улазак "Косова" у УЕФА

БЕОГРАД - Некадашњи саветник Бориса Тадића и политички аналитичар, Небојша Крстић, наставља са пропагандом независног Косова у Србији и овај пут је он јавно подржао чланство "Косова" у УЕФА.
Небојша Крстић (Фото: ЈуТјуб)

Небојша Крстић (Фото: ЈуТјуб)

Крстић на Твитеру пита: "Што би их спречавали?", што је скандалозно обзиром да је био саветник председника Србије, али је можда и разумљиво, обзиром на депеше Викиликса које су откриле преписку америчке амбасаде у Београду, а које сведоче да је управо Тадић у сарадњи са Белом кућом и Приштином координирао процес проглашења независног Косова током свог председничког мандата. Наиме, Тадић је, да ли уз савет Крстића или својевољно, молио Вашингтон да проглашење независности Косова буде одгођено после тада актуелних избора, како то не би урушило његов рејтинг и нашкодило његовој платформи евроатлантизма у Србији. Практично, Тадић је варао грађане Србије желећи политику евроатлантских интеграција да прикаже другачијом у предизборној кампањи, иако је знао поуздано да ће Косово бити проглашено независним. Подсећамо, за време док је на власти била екипа Тадић-Шапер-Крстић, Демократска странка Бориса Тадића је била под потпуном управом Вашингтона и то до те мере да су им чак државне америчке организације попут НДИ и ИРИ смишљале и предизборне слогане, поред тога што су се бавили организацијом рада одбора ДС-а широм Србије, обуком чланства, итд. Поставља се питање да ли Крстићево питање "Што би их спречавали?" спада у сферу малоумности или интелектуалног промишљања, јер је невероватно да Крстић као некадашњи саветник председника Србије игнорише факт да је случај "независног Косова" случај бруталног кршења међународног права, агресије на Србију и отимачине државне територије од стране терориста потпомогнутих од стране САД-а. Са друге стране, сад постаје јасније зашто је Тадић владао како је владао уколико се зна да му је управо Крстић био "саветник". Шарлатански приступ којим Крстић оправдава свој став, а који каже "боље с њима да играмо фудбал, него да се бијемо", најбоље говори сам за себе и разрешује дилему да ли је реч о "малоумном или интелектуалном" ставу.
Прочитајте још:МИЛИЋЕВА СПРЕМА СКАНДАЛ: Жели да увуче државне званичнике Србије у удар на Путина!ОТКРИВЕНО ПОСЛЕ 20 ГОДИНА: Ево о чему су Милошевић и Јељцин причали на мистериозном састанку!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА