Најновије

ОТКРИВЕНО ПОСЛЕ 20 ГОДИНА: Ево о чему су Милошевић и Јељцин причали на мистериозном састанку!

Тачно деценију од смрти бившег председника Србије Слободана Милошевића који је на данашњи дан 2006. године преминуо у ћелији Хашког трибунала, објављена је прича о његовим тајним преговорима са бившим председником Русије Борисом Јељцином.
Милошевић и Јељцин (Фото: Јутјуб)

Милошевић и Јељцин (Фото: Јутјуб)

Преговори Милошевића и Јељцина вођени су августа 1995. године у Москви, а тадашњи шер дипломатије Живадин Јовановић за недељник "Печа" први пут после више од 20 година јавно проговорио о мистериозном састанку у Кремљу одржаном свега неколико дана после злочиначке акције "Олуја". Јовановић се присетио како је Јељцин, зарад америчких интереса изиграо Милошевића и одбио да једноставно укине санкције СРЈ. Ово су неки делови Јовановићеве исповести: -Милошевићеве речи да је кључно укинути санкције узбудиле су министра иностраних послова Русије Андреја Козирјева, који почиње да се мешкољи у фотељи. Нагиње се ка Јељцину и шапатом га упозорава да прихватање ових Милошевићевих захтева руски партнери на Западу не би добро примили. -Јељцин показује да је свестан да Милошевић у праву. Обећава да ће покренути иницијативу за одржавање међународне комференције у СРЈ. Тврди: "Упутићемо писма лдиерима заинтересованих земаља. Предложићемо да се ви (Милошевић) обратите и изложите шта је истина, а шта лаж, али и да објасните мировну улогу СРЈ и штетност санкција по мир у региону. Тада ћи предложити укидање санкција“. -Козирјев се поново врти у фотељи. Изгледа да му не прија ни ово пто је Јељцин управо изложио. Као да све што Јељцин изрекне, оцени или покрене, пропушта кроз једну једину визуру - како ће на то реаговати САД и "западни партнери". То је постало стуб и кључна одредница руске дипломатије. -Милошевић инсистира: "Ми немамо страог газду и желимо такви да останемо. Југославија је кључни део Балкана, најзначајнији војнополитички фактор. Зато смо под огромним притисцима". -Милошевић настоји да неутралише утицај Козирјевљевих "савета" на Јељцина и подилази му. Говори му о традиционалној повезаности српског и руског народа. Јељцин је, ипак, ближи Козирјеву. "Најбоље је да санције рушимо преко система УН, где су и усвојене", извлачи се Јељцин.
Прочитајте још:НАЈНОВИЈИ ДЕТАЉИ ИЗРУЧЕЊА СЛОБЕ ХАГУ! Српски судија који је „послао“ Милошевића у затвор открива пуну истину (ВИДЕО)ДУГИН: Држите се браћо, Косово је Србија (ВИДЕО)ПРЕДСЕДНИК СРС ЖЕСТОКО УЗВРАТИО СОЦИЈАЛИСТИ Шешељ: Ружићу, лопове!
Извор: Медији  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА