Најновије

ЗАЈЕДНО ПРОТИВ НЕПРИЈАТЕЉА ЧОВЕЧАНСТВА: Русија и Кина руше америчку хегемонију

Економско партнерство између Русије и Кине развија се убрзаним темпом, у политичком али и војном савезу против америчких амбиција у Азији. Кина је постала први купац руског система противваздушне одбране С-400, те је евидентно да веза између ове две државе постаје јача и снажнија.
Путин и Си Ђипинг (Фото: kremlin.ru)

Путин и Си Ђипинг (Фото: kremlin.ru)

Москва у Пекингу види дугорочног савезника и спремна је да им пружи своју најбољу војну опрему. Кинески министар иностраних послова Ванг Ји током недавне посете Москви је изјавио да сарадња Кине и Русије није ограничена само на билатералном новоу. Ове две земље су у координацији и играју активну улогу у бројним међународним питањима. Као сталне чланице Савета безбедности УН, Русија и Кина подржавају исте или сличне ставове о сиријској кризи као и о преговорима са ММФ-ом и Светском трговинском организацијом. Кинески министар је нагласио да су Кина и Русија партнери који раде на развијању свеобухватне стратешке координације у вези са многим међународним питањима. Пекинг у Русији види војног и политичког партнера против дивљих западних амбиција у Азији.
Прочитајте још:Лазански: Повлачење је само један дипломатски потезПРВЕ РЕАКЦИЈЕ: Ево шта су о руском повлачењу из сирије рекли Асад и Бела КућаРУСКА МИСИЈА У СИРИЈИ СЕ ПРИВОДИ КРАЈУ: Путин истиче да је постигнут циљ, сутра почиње повлачење
Извор: Агенција „Газета“ / Рашаинсајдер  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА