Најновије

АМЕРИКАНЦИ ТВРДЕ: Русија у Сирији потрошила пола милијарде долара

САД - Амерички тв канал СиЕнБиСи је објавио процену да је Руска Федерација у току своје мисије у Сирији потрошила преко пола милијарде америчких долара.
Долари (Фото: ЈуТјуб)

Долари (Фото: ЈуТјуб)

Овај амерички тв канал скреће пажњу да је одлука о повлачењу из Сирије донета недуго после одлуке о скраћењу буџета војске Руске Федерације. Русија је трошила између 3 и 4 милиона долара дневно током своје мисије у Сирији, наводи америчка телевизија и додаје да се највише трошило на ваздушне ударе и ракете. Рачуница је да је Русија током 137 дана својих операција потрошила најмање пола милијарде америчких долара. Русија је ову одлуку о повлачењу из Сирије донела неколико седмица после одлуке о смањењу војног буџета за ову годину, а које је износило 5%, што је највеће смањење војног буџета још од 2000. године, наводи СиЕнБиСи. Амерички канал наводи да је 2015. године економија Русије ослабила за 3.7%, као и да се очекује да ће 2016. година бити завршена смањеним БДП-ом.
Прочитајте још:ПУТИН НАСТАВЉА ДА ГРУВА: Руси извршили ваздушне ударе код ПалмиреХАОС У ЗАПАДНОЈ АЛИЈАНСИ: Турска војна база Инџирлик дигнута на ноге!ОВАКО СЕ ИЗВРШАВА ПУТИНОВО НАРЕЂЕЊЕ: Руски Сухоји напуштају базу Хмејмим (ВИДЕО)
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА