Најновије

Чотрић објаснио зашто пореди Вучића са Петром Великим

БЕОГРАД - Потпредседник Српског покрета обнове Александар Чотрић оценио је да се Србија за време владе Александра Вучића приближила Европској унији, ојачала односе са САД и Русијом, као и да је дошло до смањења незапослености и буџетског дефицита.
Александар Чотрић (Фото: Јутјуб)

Александар Чотрић (Фото: Јутјуб)

Чотрић је, прелиставајући дневну штампу у јутарњем програму телевизије Н1, објаснио зашто је у интервјуу за лист Данас премијера Вучића упоредио са Петром Великим. Он каже да Вучић, попут славног руског владара, жели да приближи Србију Европи и за узор има најбогатије земље Запада. "Петар Велики је највећи руски владар јер се ослањао на сарадњу са Западом, престоницу је преселио близу Запада, боравио је често у Холандији, Италији, Немачкој, и гледао је да оно што је добро из западних демократија примени у Русији, а чини ми се да то исто чини и наш премијер", рекао је потпредседник СПО. Говорећи о медијима у Србији, Чотрић је оценио да је државна контрола медија била далеко већа у време када су земљу водили Социјалистичка партија Србије, а затим Демократска странка. Он каже да постоје приватни медији који су се определили да буду блиски владајућој Српској напредној странци, али да постоје и медији изузетно критички настројени према власти. "Критика је добра ако је утемељена, аргументована и добронамерна. Поједини портали објављују конструкције, полуистине и лажи. Волео бих да имамо боље опозиционе, критичкије медије. Осим ваше телевизије, други немају ту врсти објективности", рекао је Чотрић. Када је реч о нападима таблоида Информер на истраживачки портал КРИК, Чотрић је рекао да ти напади нису дошли из власти, и да он то види као полемику између два приватна медија где једни мисле да политику владе треба подржати, док је други критикују. Потпредседник СПО је рекао и да подржава то што странкама у кампамњи неће бити дозвољен закуп термина на телевизијама и што се уводе строжа правила за објављивање података из истраживања јавног мњења. Према његовој оцени, нова правила су добра јер успостављају већу равноправност, и више иду на руку опозицији. Критике омбудсмана на рачун Владе Србије, Чотрић види као неаргументоване и непоткрепљене чињеницама. На тврдње да ВБА крши закон тиме што штити премијера Вучића, Чотрић одговара да је много битније да се не деси угрожавање безбедности председника Владе, него то ко га штити. "Та материја није прецизно уређења… Не желимо да се деси нека ситуација када ће се премијер наћи под ударом оних коју му не желе добро, а он је на мети сличних структура којима је сметао и Зоран Ђинђић", оценио је Чотрић. Александар Чотрић је рекао и да се СПО и даље залаже за потупне евроаталнтске интеграције Србије, које подразумевају и чланство у НАТО. Чланство у Алијанси, међутим, није тема ове кампање, каже он и додаје да ће се то питање наћи у фокусу наредних парламентарних избора за четири године када ће се Србија, како верује, наћи пред вратима ЕУ. То што је став СПО о евроатлантским интеграцијама у потпуној супротности са политиком СНП-а Ненада Поповића, који је такође на изборној листи Српске напредне странке, Чотрић не види као проблем. Он каже да су све странке на листи СНС-а постигле сагласност око најважнијих питања и да је на првом месту то како створити услое за више радних места.
Прочитајте још:МИРОСЛАВ ЛАЗАНСКИ: Вучић има визију, он је најбоља опција за будућност Србије!ЗАВЕТНИЦИ: Велики анти-НАТО протест у Новом Саду
Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА