Најновије

ПАВКОВИЋ ПОСЛАО ПИСМО ИЗ ФИНСКЕ: "То ме прогања сваке ноћи и са том мором се будим..." (ФОТО)

БЕОГРАД - Генерал Небојша Павковић, који у затвору у Финској служи казну од 22 године затвора, због наводног злочина над Албанцима на Косову и Метохији, упутио је писмо породицама српских жртава које су отели и убили припадници злочиначке ОВК. У писму Павковић жали што као командант Треће армије Војске Југославије није успео да спаси отете Србе од сурове смрти.

Генерал Павковић и генерал Лазаревић (фото: Удружење породица киднапованих и убијених са КиМ)

Павковић се у писму обратио лично председнику Удружења породица киднапованих и убијених са Косова и Метохије Симу Спасићу и приложио му и своју фотографију са посветом "Сими Спасићу с поштовањем 4.04. 2016". На фотографији се поред Павковића налази и генерал Владимир Лазаревић који је иначе, пуштен након што је одлежао две трећине казне на коју га је осудио Трибунал.  Преносимо Павковићево писмо у целини "Поштовани господине Симо,  Јављам вам се из далеке Финске где се налазим у затвору. Надам се да сте прочитали моју књигу о трагичним догађајима на Космету. У њој сам описао неколико акција које смо извели у рејонима где су се налазили затвори отетих и киднапованих. Нажалост, тамо нисмо пронашли никога јер су их већ били одвели одатле. Током 1998. и 1999. године водили смо борбе за спас тих несрећних људи. Али вама је боље познат менталитет нашег противника и шта су све радили са нашим заробљеним људима.  Од првог дана пратим све активности вас, и свих чланова породица киднапованих и убијених наших људи, и дивим вам се на храбрости и упорности да истрајете у намери да сазнате истину о вашим најмилијима.  Молим вас да породицама свих киднапованих и убијених пренесете велико извињење што нисам успео, као командант корпуса и Армије, да спасим њихове синове, браћу, очеве, сестре и мајке. То ме прогања и дан данас и са том мором се носим сваке ноћи. Извините ми.  Желим вам да дођете до истине и да најмилијима одате заслужену пошту. Бог с вама ваш Небојша Павковић".

Писмо је послато 4. априла 2016. године, а након што је стигло на адресу Удружења киднапованих и убијених, пуштено је у јавност. Како се наводи у пропратном саопштењу Удружења, "за разлику од многих државника, власника и уредника медија који чине грех, не пружајући подршку породицама жртава, које тешком борбом за истину и правду покушавају да сазнају судбину својих отетих чланова породица, генерал Павковић даје велики допринос и подршку". "Иако у затвору, остаје и даље уз породице киднапованих и убијених цивила, војника и полицајаца. Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији и председник удружења Симо Спасић, добили су од генерала Павковића писмо подршке и књигу 'Мирис барута и смрти на Косову и Метохији 1998. године'. Књига говори о истини и херојској борби припадника војске који су дали своје животе у одбрани народа и отаџбине од албанских злочинаца и НАТО агресора", наводи се у саопштењу. Како се додаје, жалосно је што су "сви српски генерали по одлукама Хашког трибунала осуђени и издржавају казне затвора, док су породице жртава мишљења да је њима место у Бриселу на разговору са Тачијем". "Генерал Павковић, иако је у затвору, подиже глас за српске жртве и на тај начин даје свој допринос у нашој борби за истину и правду, док државници и медији ћуте", примећује се у саопштењу које се закључује поруком породица: "Тишина говори све, чује се само ваш грех и стид!!!". Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА