Најновије

ОВО ЈЕ ПРВА ММА БОРБА У ИСТОРИЈИ! Сударили се боксер и џудиста, шта мислите ко је победио? (ВИДЕО)

Прва борба Мешовитих борилачких вештина (ММА) у историји догодила се 2. децембра 1963. године и снимљена је тв камерама, за историју.

Прва ММА борба у историји (Фото: Јутјуб)

Тог дана сударили су се у Солт Лејк Ситију џудиста и рвач Џин ле Бел и боксер Мајло Севиџ, које је спојила опклада у вредности 1.000 долара.
Наиме, боксер Џим Бек је јавно тврдио у медијима да су боксери најјачи спортисти на свету и да такмичар било којег другог борилачког спорта не би имао шансу у рингу. Понудио је опкладу од 1.000 долара.
На њу се јавио вишеструки џудо шампион Џин ле Бел, али се испоставило да се неће борити против Бека, већ против веома квалитетног боксера Мајла Севиџа, који се пре бокса опробао помало и у другим борилачким спортовима.
Меч је потрајао до четврте рунде, када је џудиста Ле Бел ухватио у партеру Севиџа и дављењем га принудио на предају. Боксер је чак био у несвести по завршетку меча, а спасао га је управо Ле Бел, пошто је једини он, поред судија и осталих пратилаца меча, знао да укаже помоћ.
Пошто је љубимац домаће публике изгубио меч, публика је изазвала нереде, флашама, столицама је гађала победника, а један је чак покушао да га убоде ножем док се повлачио према свлачионици. Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА