Најновије

Кувана ракија: Срби кажу да не постоји болест коју шумадијски чај не може да излечи! (РЕЦЕПТ)

Српски назив за кувану ракију је шумадијски чај који је незаобилазан у домовима када температура падне испод нуле.
Кувана ракија (Фото: cokoladaforum.com)

Кувана ракија (Фото: cokoladaforum.com)

Срби се куну у кувану ракију као у лек против грипа, лек за бољу циркулацију али и за опуштање. Потребно вам је: 4 супене кашике шећера, 250 мл меке ракије (10 до 12 гради), 100 мл воде. Припрема: У металну шерпицу или џезву ставите шећер да се карамелизује, када то постигнете скините са рингле па додајте одмах ракију и воду. Вратите на ринглу да прокува и да се шећер растопи. Служити топло и то искључиво у друштву добрих пријатеља јер се може десити да вас овај чај натера да кажете све тајне.
Прочитајте још:ПОСНА КУХИЊА: Шпагети с туњевином и босиљкомПосни мафини са мармеладомТРАДИЦИОНАЛНИ СРПСКИ ДОРУЧАК: Ево са којим јелима су наши стари започињали дан
Извор: Стил

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА