Најновије

ПОДРШКА СРБИМА: Навијачи широм Европе сложни - Косово је Србија! (ВИДЕО)

Транспарент у знак подршке јужној српској покрајини, који су навијачи Твентеа развили минулог викенда, подигао је много прашине у Холандији, а заправо само представља мишљење већине фудбалских навијача у Европи.

Косово је Србија (Фото: Јутјуб)

Новац којим самопрокламована и непризната држава Косово покушава себи да купи равноправно место у европском спорту не може да утиче на свест истинских љубитеља фудбала широм Старог континента, који знају да је Косово срце Србије и веома често то истичу на утакмицама својих клубова и репрезентација.

Зенитови навијачи не заборављају НАТО агресију

Навијачи Зенита из Санкт Петербурга, одлучили су да 24. марта 2014. године обележе 15 година од почетка НАТО агресије на, тада СР Југославију и то тако што су на утакмици против Крила Совјетов развили велики транспарент на којем је писало "Косово је Србија - 24.03.1999". Уосталом, они готово на свакој утакмици скандирају Србији и Космету.

Најјачи Рус за Косово у Србији

Миахил Кокљаев један је од најјачих људи на свету, а наступао је за руску репрезентацију у дизању тегова, да би нешто касније прешао на пауерлифтинг и такмичење најснажнијих људи на планети. Приликом једне доделе пехара, он је с високо подигнутим трофејем у руци узео микрофон и поручио свима да чују: "Крим је Русија, Косово је Србија".

Чеси одушевили Нови Сад

Током утакмице квалификација за Лигу Европе између екипе Војводине и Викторије Плзен, навијачи чешке екипе су истакли транспарент "Косово је Србија", због чега су добили аплауз целог стадиона.

Свеци на Местаји за Космет

Пре три године, током утакмице између Валенсије и ПСЖ на стадиону Местаја, француски навијачи су истакли транспарент "Косово је Србија", а поред њега се нашла и српска тробојка. Иначе, још 2008. године на мечу против Монака, присталице ПСЖ истакле су паролу "браћо Срби ми смо с вама".

Подршка пиринејских црвено-белих

Најватреније присталице Црвене звезде и грчког Олимпијакоса годинама већ гаје братске односе и често се догађа да на утакмицама певају песме посвећене овом другом клубу. Грци су много пута истицали транспарент "Косово је Србија", а један од примера је и сусрет против Ксантија, одигран прошлог месеца.

Паокаре не дају Косово

Истим братским везама којима су везани навијачи Олимпијакоса и Црвене звезде, повезане су и присталице Партизана и грчког ПАОК. Због тога се и на трибинама грчких црно-белих често појављује транспарент посвећен нераскидивном делу Србије, а неретко се може видети и онај на којем пише "Косово је Србија, Македонија је Грчка".

Пољаци протестују и ван стадиона

Годинама уназад, навијачи бројних пољских клубова на својим мечевима истичу транспарент "Косово је Србија", а то често чине и ван спортских објеката. Пољаци сваке године организују марш подршке Србији, кад присталице из Кракова марширају главним градским улицама и носе заставе Србије на којима је Косово саставни део.

Кипрани уз Србију

Најватреније присталице кипарског клуба АЕК из Ларнаке скандирали су Косову и Метохији на сусрету против Спартака из Москве, а у томе су их, наравно, подржали и руски навијачи, па су сви заједно скандирали "Косово - Србија".

Косово свето за Словаке

Присталице Слована из Братиславе такође не пропуштају прилику да истакну транспарент подршке Србији, а уместо учесталог "Косово је Србија", на једном сусрету су развили и транаспарент на којем је писало "Косово је света српска земља". Уз то, пре неколико година, кад су играли против Црвене звезде заједно су с делијама узвикивали име Космета.

И Реаловци за Космет

Током утакмице финала шпанског купа против Атлетико Мадрида одиграног 2013. године, најватреније присталице Реал Мадрида истакле су транспарент "Косово је Србија". Познато је да Шпанија до сада није признала Косово као независну државу, будући да и они имају проблема с жељом Каталоније да се одвоји од остатка земље.
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА