Најновије

МЕЂУНАРОДНИ ШАХОВСКИ ТУРНИР „ПЕП 2017“: Четврта узастопна победа Марка Ненезића (ФОТО)

После лошег старта, пораза у првом колу од Дамљановића и ремија у другом са Чоловићем, Марко Ненезић (Јелица ПЕП) је забележио четири везане победе и са 4,5 поена из 6 партија истакао озбиљну кандидатуру за велемајсторску норму. Данас је славио у партији са велемајстором Александром Ковачевићем.

Турнир у шаху (Фото: Правда)

Непроспавана ноћ услед проблема са изненадном зубобољом оставила је последице на игру Милоша Рогановића који је први део турнира играо у одличној форми.

У партији коју је играо са Бахадир Озеном (Турска), у изгледнијој позицији за њега, направио је груб превид након чега није било спаса.

Уколико се ова неочекивана „повреда“ залечи Рогановић има прилику да у последња четири кола покуша да оствари резултат који ће му аутоматски донети титулу велемајстора.

Прорадио је и Вук Ђорђевић (Јелица ПЕП). Био је бољи од Душана Чоловића (Младост – Лучани).

Славилио су и Лука Драшковић (Црна Гора) против Алп Туне (Турска), Милан Драшко (Црна Гора) против Михајла Радовановића (Јелица ПЕП), Јадранко Пленча (Хрватска) против Николе Потпаре (Црна Гора) и Бобан Богосављевић (Јелица ПЕП) против Јоване Ерић (Јелица ПЕП).

У партијама до голих краљева ремизирали су Бранко Дамљановић и Дениз Озен (Турска), Иван Мартић (ШК Београд) и Адела Великић (Јелица ПЕП).

Једини брз реми у данашњем колу склопили су Милован Ратковић (Елемир) и Борис Маркоја (Словенија). Ратковић има четири поена и довољна су му још два да би освојио интермајсторску норму.

Резултати шестог кола:

Сутра је на програму седмо коло. Партије почињу од 17.00 сати и могу се пратити путем интеренета на званичном веб сајту турнира – Вечити шах (www.perpetualcheck.com). Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА