Најновије

ДАЧИЋ: Србиjа предвидив и стабилан партнер у региону

Србија је постала предвидив и стабилан партнер у региону, каже први потпредседник Владе Ивица Дачић и додаје да данашњи састанак премијера Србије Александра Вучића са немачком канцеларком Ангелом Меркел и сутрашња посета Сарајеву, говоре о поверењу које је изграђено у последњих неколико година.

Дачић (Фото: Јутјуб)

- Ово је важна вест да је Ангела Меркел издвојила време за састанак са председником Владе, не либећи се да то уради у предизборној кампањи. То говори о поверењу које је изграђено у последњих неколико година - рекао је Дачић гостујући на РТС.
Он је додао да је био сведок односа Меркелове према бившем председнику Србије Борису Тадићев, те да је њихов последњи сусрет био један од најнепријатнијих састанака коме је он (Дачић) присуствовао.
- Разлог за прекидање коректних односа са Србијом је био то што што су власти у Србији обећале нешто што нису испуниле. Обећале су да ће поштовати саветодавно мишљење Међународног суда правде, обећали Тадић и Јеремић, а када је то завршено кренули су другим путем - рекао је Дачић.
Он је додао да је Тадић обећао да ће кренути коректно са разговорима у Бриселу и када је Србија добила статус кандидата за чланство у ЕУ то нису испунили.
Европска унија у Србији сада има кредибилног партнера, јер је политика Србије, како каже, постала предвидива.
Дачић каже и да би сваки од председничких кандидата требало да се изјасни по питању проблема у региону.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА