Најновије

Незапамћене мере безбедности пред самит у Сарајеву: Ево ко ће све да чува Вучића!

Полицијске и безбедносне агенције БиХ припремиле су незапамћене мере обезбеђења за учеснике предстојећег Самита премијера земаља западног Балкана у Сарајеву.

Александар Вучић (Фото: Синхуа)

Извори “ЕуроБлица” из безбедносних структура БиХ откривају да ће у обезбеђивању учесника самита учествовати најмање хиљаду полицајаца, агената у цивилу и припадника јединице за специјалну подршку СИПА, Федералне управе полиције, МУП Кантона Сарајево и Дирекције за координацију полицијских тела БиХ.
- У акцију је укључена и Обавештајно-безбедносна агенција БиХ, која ради на прикупљану података о могућим безбедносним ризицима и претњама. Раде се опсежне припреме за непосредно обезбеђивање високих страних државника, као и организовање дубинске контроле и провере свих потенцијално опасних локација којима ће пролазити угледне званице – откривају саговорници Блица.
Ивица Дачић потврдио је да постоје процене према којима је Вучићев одлазак у Сарајево врло ризичан.
- Безбедносне процене о могућем понављању ситуације из Сребренице у јулу 2015. неће спречити премијера Србије да учествује на самиту. Сваки одлазак у ризична подручја велики је изазов – рекао је Дачић за Радио-телевизију Србије.
С друге стране, директор Дирекције за координацију полицијских тела БиХ Мирсад Вилић јуче је устврдио да полицијске агенције у БиХ, за сада, не располажу безбедносно интересантним сазнањима која би указивала на покушај угрожавања Самита западног Балкана који почиње 16. марта.
- То значи да немамо сазнања да би било ко могао напасти не само премијера Србије, него било којег другог премијера који долази у Сарајево - рекао је Вилић.
Он је додао да је формиран Оперативни штаб "Самит 2017", у којем су представници свих полицијских агенција у БиХ - Обавјештано-безбедносне агенције, Службе за послове са странцима и Оружаних снага БиХ.

Састанак о безбедности

Министар безбедности БиХ Драган Мектић јуче је одржао састанак са директорима полицијских и обавештајних агенција на којем је разговарано о безбедносној ситуацији и осигурању предстојећег самита у Сарајеву.
Састанку с Мектићем присуствовали су директор СИПА Перица Станић, директор Дирекције за координацију полицијских тела Мирсад Вилић, директор Граничне полиције Зоран Галић и директор ОБА Осман Мехмедагић. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА