Најновије

ОТКРИВЕН ТАЧИЈЕВ ПАКЛЕНИ ПЛАН: Преко немачких служби купује ракете и топове!

Власти у Приштини више месеци преговарају са немачким обавештајним службама о набавци топова и противоклопних ракетних система за такозвану војску Косова.

Хашим Тачи (Фото: Јутјуб)

Како преносе наши добро обавештени извори, у фокусу Албанаца су лака артиљеријска оруђа и савремено пешадијско наоружање којим би, у првој фази опремили своје снаге, чије формирање је усталасало Београд али и НАТО и западне силе.
Приштина инсистира најпре на овом арсеналу због зебње од снаге и Војске Србије. Приштински стратези сматрају да им је ово наоружање најпотребније, јер би једино њиме могли да се супротставе тенковима у случају да, због угрожености српског народа, наша власт пошаље оклопне једнице у покрајину.
План Албанаца подразумева да ове и следеће године буде завршено формирање војске, после чега следи успостављање команде и комплетирање људства и опреме. Хашим Тачи и творци нове војске очекују да ће она бити оперативна до 2019. године.
У преговорима о куповини оружја професор безбедности Радомир Милашиновић види покушај Приштине да по сваку цену заокружи структуру будуће војске. Овај посао, како наглашава, ипак, неће бити могућ без сагласности Брисела и Вашингтона.
- Није искључено да Албанци рачунају на миг или тајни договор са Западом. Уколико Београд располаже поузданом безбедносном информацијом да је то посреди, држава би требало да реагује дипломатском офанзивом у УН и другим међународним форумима.
Да би Косово добило војску потребно је променити устав, који не познаје оружане, већ само безбедносне снаге, а за такву интервенцију неопходни су и гласови српских посланика. Због тога су се власти у Приштини одлучиле за "заобилазни" пут, тако што намеравају да измене закон о Косовским безбедносним снагама и да им придодају надлежности војске.
Тај нови закон, како најављују у Приштини, омогућиће "изградњу одбрамбеног, безбедносног система за заштиту суверенитета. Док, по постојећем закону КБС имају само мандат да штите цивилно становништво, гасе пожаре и слично.  Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА