Најновије

ДЕСЕТИНЕ ХИЉАДА РАДИКАЛА НА УЛИЦАМА: Шешељ поручио да је једни који може да победи Вучића (ФОТО/ВИДЕО)

На Тргу Републике у Београду данас је одржан митинг Српске радикалне странке (СРС) на коме се обратио лидер те партије и председнички кандидат Војислав Шешељ.

Протестна шетња СРС (Фото: Правда)

На Тргу Републике се окупило неколико десетина хиљада радикала који су носили страначке и заставе са ликом Шешеља, као и српске и руске тробојке.

Шешељ је поручио да  само он може да победи Вучића у другом кругу као и да му је циљ да спречи да сва власт у Србији уде у рукама напредњака. Шешељ је објаснио да је он једини кандидат који би као председник Србије, захваљујући великом знању и политичким искуством, могао да контролише Вучића и Владу Србије.

Објаснио је да ће враћати лоше законе на поновно гласање као и да ће критиковати све лоше потезе владе. Он је рекао да Вучић служи Западу а критиковао је и друге конкуренте за место председника Србије. Шешељ је рекао да има и личне мотиве да порази Вука Јеремића јер је он унук комунистичког функционера Хамдије Поздерца у чије време је Шешељ осуђен на 8 година затвора. Шешељ је рекао да је Јеремић умешан у тежак криминал и да ће бити осуђен на исту казну коју је његов деда наменио Шешељу у време када је лидер СРС био дисидент због сукоба са комунистима.

Шешељ је рекао да је Саша Јанковић умешан у убиство пријатеља и да је недостојан да буде председник. 

Окупљени су прекидали његов говор скандирајући "Србија, Русија, не треба нам унија" и "Вучићу педеру".

Тргом је доминирао и велики транспарент "Крајина је за Шешеља" који су донеле избеглиције из Републике Српске Крајине. Уз Шешеља на бини су посланицима и истакнути функционери СРС.

- Никад вас нисам преварио, обмањивао, нисам говорио лажи и неистине, увек сам вам говорио истину и када вам се није свиђала. Ваше је да гласате по савести својој, по опредељењима. Браћо и сестре ја сам у време комунизма, 1990-тих и пред Хашким трибуналом, доказао да могу да се жртвујем са своје идеале, за отаџбину и српство. Такав човек се не може подмити, подпалтити, тај ће до последњег даха да се бори за своју државу. Ако кренемо у ЕУ они ће нас условити признајем КиМ. Србија никад не сме да призна Косово. Ако би ушли у ЕУ остали би без Војводине и Рашке, остали би без РС коју ЕУ жели да интегрише у унитарну БиХ. Ако се војно интегришемо з Русију једног дана можемо повратиити оно што смо изгубили. Све дипломатске напоре бих уложио у покретање питања РСК и окупације Хрватске. ОД РСК, не одустајемо ослободићемо је кад почне велика подела интересних сфера Америке и Русије, која се чврсто враћа на Балкан. Живела Велика Србија. Браћо и сестре позивам вас на мраш улицама Београда, да не страда ни један травка, излог, као прави српски националисит - позвао је Шешељ  на крају говора.

Након Шешељевог говора окупљени су кренули у протестни шетњу централним Београдским улицама а на челу колоне стајао је транспарент "Србија је вечна док су јој деца верна". Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА