Најновије

СРАМОТА! Евролига хоће да избаци Звезду да би прогурала Дарушафаку у Топ 8!

Кошаркаши Црвене звезде мораће наредног петка у Истанбулу да буду јачи од Дарушафаке, али вероватно и од судијских неправди! Црвено-бели су пре две недеље оштећени у дуелу са Олимпијакосом, а у четвртак су судије помогле Дарушафаки у дуелу са Бамбергом, па се стиче утисак да челници Евролиге гурају Турке у топ 8!

Детаљ са утакмице Црвена звезда - Дарушафака (фото: Јутјуб принтскрин)

Звезда мора да победи Дарушафаку у гостима ако жели у четвртфинале, и то зато што је турски тим уз помоћ арбитара славио у Немачкој после продужетка (99:97).
- Постало је мало досадно давати коментаре после оваквих утакмица. Шта могу да кажем? Ништа. Ко год прати кошарку, све је видео. Сви су видели шта се десило овде, усред Европе - истакао је Тринкијери.
Италијански тренер је пред дуел са Турцима у више наврата истакао је Звезда заслужила да прође даље и да ће његови изабраници све урадити како би помогли црвено-белима. Међутим, то на крају није успео.
- Дали смо максимум, нисам могао да тражим више од својих играча. Постоје ствари са којима се једноставно не можете изборити, као што је то сад био случај - истакао је Тринкијери.
Разочаран због пораза Бамберга био је и директор Црвене звезде Давор Ристовић. Он је на друштвеној мрежи Твитер написао да су судије отворено помагале Дарушафаки.
- Срамно! Када Немци звижде судијама, онда је све јасно. Ово нема више везе са кошарком - написао је Ристовић.
Навијачи Црвене звезде су бурно испратили дуел између Бамберга и Дарушафаке у оквиру 29. кола Евролиге. "Делије" су, незадовољне суђењем, после меча остављале увредљиве поруке челницима елитног такмичења на друштвеним мрежама.
- Порука из Бамберга је јасна, нема топ 8 за Црвену звезду. Можемо да играмо и најбољу кошарку на свету, мора да се зна ко вам је газда. Срами се, Евролиго - били су само неки од коментара.
То што Евролига на све начине покушава да прогура турски тим у четвртфинале не треба да чуди. Наиме, генерални покровитељ Дарушафаке, холдинг компанија "Догуш", један је од највећих спонзора Евролиге.
Клуб из Истанбула игра у европској елити захваљујући специјалној позивници коју је добио од организатора. То је, наравно, био део договора "Догуша" и Евролиге. И на крају, званично име такмичења у ком се Звезда и Дарушафака боре за преостало место у четвртфиналу је - "Туркиш ерлајнс Евролига"...
"Догуш" је трећи највећи конгломерат у Турској и власник је чак 250 фирми, међу којима су неке од највећих турских банака, грађевинске и туристичке компаније, медијске куће, представништва најпознатијих аутомобилских брендова света... Газда "Догуша" и практично први човек Дарушафаке је Ферит Шахенк, најбогатији човек у Турској. Његова имовина процењује се на 2,4 милијарде долара. Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА