Најновије

НЕ РАЧУНАЈУ ГЛАСОВЕ СА 11 БИРАЧКИХ МЕСТА: РИК не може да утврди вољу грађана!

Републичка изборна комисија је анулирала резултате председничких избора на 11 бирачких места на којима није било могуће утврдити вољу бирача.

РИК (Фото: Јутјуб)

Реч је о бирачким местима са мање од сто до највише око 1.700 бирача по бирачком месту.
То значи да резултати гласања са тих бирачких места неће ући у статистичку обраду, односно неће се рачунати у коначним резултатима.
Избори су анулирани на бирачком месту 36 у Смедереву и бирачком месту 42 у Прибоју. 
У Нишу су анулирани резултати избора на бирачким местима Палилула 26, 10 Црвени крст, 24 Медијана, 30 Медијана, 22 Црвени крст и Медијана 2. 
У Алексинцу су анулирани резултати са бирачких места 66 и 19 и у Врању на бирачком месту 79. 
РИК је јуче одлучила да за 70 бирачких места на којима су утврђене логочко-рачунске грешке отворе џакови са гласачким листићима и изврши увид у изборни материјал што је и учињено. 
После увида у материјал у џаковима, грешке су утврђене за 14 бирачких места од којих су данас анулирани резултати на 11 бирачких места. 
За изборне резултате за преостала три бирачка места - Медијана 7 у Нишу и два бирачка места у Бојнику - 15 и 23, РИК је одлучила да се унесу у статистику. 
На седници РИК у току је пауза како би чланови Комисије обавили увид у саџај џакова са седам бирачких места у Власотинцу на којима је, уместо координатора РИК, радно тело само исправљало логичке грешке у записницима о раду бирачког одбора. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА