Најновије

"Александар Вучић потенцијално украо чак 319.000 гласова на изборима"

Другопласирани председнички кандидат Саша Јанковић оптужио је премијера Србије Александра Вучића и Српску напредну странку да су потенцијално украли чак 319.000 гласова на одржаним председничким изборима. Јанковић тврди да је до овог податка дошао увидом у џакове са гласачким листићима.

Aлександар Вучић (Фото: Јутјуб)

- Увидом у џакове са изборним материјалом са 25 бирачких места, који смо остварили током јучерашњег дана у РИК, прибавили смо доказе о тешким нерегуларностима изборног процеса. Између резултата физичког бројања гласачких листића и броја гласова заведених у записницима са бирачких места, велика су неслагања, а закључак је да је Александар Вучић потенцијално украо чак 319.000 гласова на овим изборима - саопштио је он. Изборни штаб Саше Јанковића јуче је од РИК затражио увид у џакове са изборним материјалом са 25 бирачких места одабраних по случајном узорку.

- Скандалозне су неправилности које смо уочили пребројавањем гласова. Само у Новом Пазару, према записницима са два бирачка места, Вучич је „добио“ 543 гласа (БМ 27), односно 250 гласова (БМ 85) више него што их заиста има према стању затеченом у врећама са гласачким листићима. Потом, на бирачком месту 31 у Лозници, Вучићу је приписано 75 гласова којих у џаковима, исто тако, нема. Сличне и друге неправилности уочене су и на осталим од укупно 25 бирачких места. Простом рачуницом (погледати прилог испод), долази се до збира по којем је Александру Вучићу на 25 бирачких места приписано 964 гласа које није добио, што просечно по бирачком месту износи 38 гласова. Уколико се овај просек, узет на случајном узорку, помножи са 8.396, колико је укупно бирачких места, следи поражавајући закључак: Александар Вучић потенцијално је украо чак 319.000 гласова! - тврди Јанковић. Истрага је утврдила шта је узрок пада војног авиона код Шапца а више о томе сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА