Најновије

Николић: Драгичина Фондација је чиста ко сунце, нека кажу шта желе од мене

Председник Србије Томислав Николић тврди да је Фондација Драгица Николић "чиста као сунце", да полиција никада није ушла у њене просторије и да у њој није било криминала.

Томислав Николић (Фото: Риа)

Николић је данас у Крагујевцу одбацио све оптужбе о наводном незаконитом пословању фондације коју води његова супруга.
-То је лаж. Свакоме кажем да је то лаж, али некоме изгледа не вреди да износите истину. Дакле, ако је Фондација дала саопштење, ако је МУП дао саопштење, зашто више и чему то? Нека ми боље кажу шта то у ствари желе од мене да бих знао како да се постави", рекао је он.
Николић је истакао да је Фондација пре четири месеца доставила списак донатора Агенцији за борбу против корупције "иако на то није обавезна по закону".
- Мени се не свиђа што Агенција ћути већ четири месеца о томе има ли корупције или нема. Затим појављују се разне инспекције код људи који су тамо означени као донатори, али то не мења ствари. Није било криминала, нити може да га буде, тврди још увек актуелни председник.
Он је замолио оне "који објављују да је било криминала" да објаве име човека који је предао кривичну пријаву или бар да је само покажу.
- Сакријте име онога које поднео ту пријаву, али нам је бар покажите. Дакле, оно што не постоји не може да буде предмет пажње, па ни моје, додао је он.
Одговарајући на питање новинара да ли је било уплата из Уједињених Арапских Емирата, Николић је рекао да ни једна уплата није била мимо рачуна у банци.
Према његовим речима, на рачуну Фондације има новца и она ће, ако буду успели да обезбеде донације, наставити са радом.
- А ако не будемо успели, Фондација ће лепо и мирно да заврши своју мисију. Неко други је дужан да то исто настави да ради, рекао је Николић. Отворен "Креативни Велики парк"
Средствима Фондације данас је у Крагујевцу отворен "Креативни Велики парк" који се простире на површини од 10.000 квадратних метара, у који је уложено 500.000 евра.
Најмлађи Крагујевчани добили су јединствен Креативни парк препун занимљивих и савремених справа за игру. Кроз пројекат "Креативна Европа", који се реализује у још 11 градова Старог континента, средствима "Фондације Драгица Николић", парк стар 119 година добио је ново рухо. 
- За мене овај парк има и посебну, емотивну димензију јер сам, као и сви Крагујевчани, у њему одрасла, јер су наше најлепше успомене из детињства и младости проткане овим простором", изјавила је председница Фондације, Драгица Николић. Прочитајте ОВДЕ и шта је то Александар Вучић изјавио о наводној афери са видеом "гласачка кутија". Извор:  ФоНет, РТВ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА