Најновије

ОМБУДСМАН ЧЕШЉА ХИТНУ ПОМОЋ: Протести нису оправдање за то што не помажу грађанима!

Заштитник грађана саопштио је данас, да је покренуо поступак контроле рада Градског завода за хитну медицинску помоћ, после навода у медијима да моли грађане за разумевање, јер због протеста у Београду, екипе хитне помоћи не могу да интервенишу од 18 до 21 сат у централним улицама.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Вршилац функције заштитника грађана Милош Јанковић изјавио је да јавна окупљања грађана која се ових дана одржавају у центру Београда не смеју бити оправдање за необављање послова служби које су од виталног значаја за живот грађана.
Он је реагујући на медијске наводе да је Завод упутио саопштење, којим грађане Београда обавештава и моли за разумевање "због тога што у периоду од 18 до 21 сат није у могућности да интервенише у централним градским улицама", подсетио руководство Завода на његову основну функцију - брзу и ефикасну медицинску помоћ, базирану на универзалним начелима и доктринарним ставовима ургентне медицине.
"Молба грађанима да имају разумевања за неиспуњавање задатка због којих та установа постоји је непримерена и отвара могућност непружања хитне медицинске помоћи", навео је Јанковић који од учесника протеста очекује да омогуће несметан пролаз возилима хитне помоћи, као и онима са првенством пролаза. Како је истакао, потребно је и да полиција у том погледу да свој допринос не реметећи право грађана на несметано одвијање јавних окупљања која нису забрањена.
Заштитник грађана је покренуо поступак контроле рада и поступања Градског завода за хитну медицинску помоћ, овлашћена лица заштитника извршиће непосредан надзор рада те здравствене установе, а после прикупљених чињеница јавност бити обавештена о исходу поступка, наводи се у саопштењу. Прочитајте ОВДЕ и зашто Чеда Јовановић подржава протесте, али и сматра да је Вучић поступио на једини логичан начин.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА