Најновије

ПОСЛАНИЦИ СТРАХУЈУ ОД ДЕМОНСТРАНАТА: Са оклопима долазимо у Скупштину!

Скупштина Србије наставља са радом након паузе коју је 1. марта одредила председница Маја Гојковић.

Скупштина Србије (фото Јутјуб)

Будући да је најављена радикализација протеста који се одигравају управо испред Парламента, посланици тврде да се не плаше да оду на посао. Док поједини подржавају демонстранте, други кроз шалу тврде да имају спремне оклопе за самоодбрану.
- Не бојим се ја ничега, па ни тога да ће нам неко упасти у Скупштину. Не знам шта ће се дешавати, али ја идем с вером у бога, за отаџбину и српство - казао је вођа радикала Војислав Шешељ.
Посланик владајуће коалиције Маријан Ристичевић открио је на који начин се припремио за данашњи дан и могући сусрет са демонстрантима.
- Видео сам неки оклоп у Новом Саду, па реко не знам да ли да то обучемо и дођемо као оклопни коњаници на посао. Најављена је радикализација, верујем да ће демонстранти покушати да произведу хаос, али за то немају никакв разлог. Ту једна група обесних жели да искористи социјалне невоље одређених групација људи које су баш они увалили у проблеме због пљачки и приватизација. Одећа каоју носе од демонстраната вреди као један осредњи трактор, а вратили се са Бриона, Ментхетна и сада би да радикализују протесте, потпуно су спремни, али држава треба да се обрачуна са њима - тврди он.
Лидер Двери Бошко Обрадовић наводи да ће се његови посланици вратити у скупштинске клупе и наставити тамо где су стали пре укидања рада Скупштине од стране Маје Гојковић Прелетачевић, као права опозиција овој власти.
- Докле год имамо могућност да говоримо и опозиционо наступамо за скупштинском говорницом - то не смемо да пропуштамо. Студенти, омладина и грађанство протестују испред Скупштине, а ми протестујемо у Скупштини - тако ће власт имати притисак и споља и изнутра, и то неће моћи да издржи - истакао је Обрадовић.
Први радни дан овог пролећа неће пропустити ни посланик ДС-а Радослав Милојичић Кена.
- Свако има права да изражава своје ставове како мисли да треба, немам разлога да се плашим било кога и било чега - казао је он.
На заседање долази и посланица Санда Рашковић Ивић и тврди да се не плаши протеста пред Скупштином.
- Протести су мирни и оправдани. И сама сам веома често била на протестима, сматрајући да ми је као професорки место са студентима - казала је она.

Радуловић: Не плашимо се!

Лидер ДЈБ Саша Радуловић је за “Ало!” казао да ће његови посланици присуствовати седници Скупштине.
- Поднели смо предлог за смену председнице Скупштине Маје Гојковић и очекујемо да се наш предлог нађе на дневном реду заседања. Не осећамо никакав страх. Демонстрације испред Скупштине су легитиман начин показивања незадовољства постојећим стањем у држави - казао је он.
Српска напредна странка инсистира да будући премијер Србије буде изабран из редова њихове странке или да буде предложен у име СНС као највеће партије у власти. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА