Најновије

СНС НЕ ЖЕЛИ ДАЧИЋА ЗА ПРЕМИЈЕРА: Вучић сузио избор на два- три могућа кандидата

Српска напредна странка инсистира да будући премијер Србије буде изабран из редова њихове странке или да буде предложен у име СНС као највеће партије у власти.

Вучић и Дачић (Фото: Јутјуб)

СПС би у том случају уместо места премијера, као што се спекулисало, добио још једног министра у Влади.
- Траже од Вучића да не да место премијера другој странци јер би тиме могао да ојача СПС и Дачића, а и већ се раније видело да није добро решење да мања странка у коалицији има место председника Владе...

Нови избори догодине

Напредњаци сматрају да им као највећој странци припада то место. Е сад, да ли ће он бити из редова СНС или у име СНС, то им и није толико битно... Истовремено, СПС би могао да добије још једног свог министра у Влади - прича извор и додаје да одлука ипак зависи само од Вучића:
- Ко год да буде, неће бити дуго на том месту јер ће највероватније и парламентарни избори бити заједно са београдским идуће године.
С друге стране, новоизабрани председник и актуелни премијер Александар Вучић није желео ни да потврди ни да демантује ова сазнања. Он је на питање новинара  дипломатски одговорио да ће одлука о новом премијеру бити донета за месец дана.
- Увек има људи који су незадовољни. У СНС има различитих људи, од грађанских либерала до националиста и комуниста. Странка сада, према истраживањима, има рекордну подршку од 57 до 58 одсто, што никад нико није имао. Кад имате, као што је Конрад Аденауер када је правио ЦДУ, људе различитих профила, наравно да ће бити неких проблема и незадовољства - указао је он и најавио да већ има неколико имена у глави.

Сузио избор

- Сузио сам избор на два или три могућа кандидата... Неки од тих кандидата јесу из СНС, а неки нису - рекао је он.
Упитан да ли су међу њима актуелни министри Ана Брнабић, Ивица Дачић или Душан Вујовић - није дао прецизан одговор.
- Неки од њих јесу, неки нису - поновио је он.
Извор из владајуће коалиције пак открива да Вучићу свакодневно, како из врха странке тако и од обичног чланства, стижу молбе да будући премијер буде управо њихов кандидат. Русија спремна да нам С-300 испоручи по посебним условима, знатно повољнијим од тржишних, јавља новинска агенција Тасс. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА