Најновије

РУСКО ЊЕТ: Москва спречила Савет безбедности УН да осуди Северну Кореју

Русија је блокрала осуду Северне Кореје од стране Савета безбедности Уједињених нација након њеног последњег неуспешног ласнирања ракете, иако је Кина подржала амерички предлог осуде Северне Кореје, изјавиле су дипломате.

СБ УН (Фото: un.org)

У предложеној изјави, у коју је АФП имао увид, од Пјонгјанга је захтевано да се уздржи од спроводења проба нуклеарних или балистичких ракета, после несупешног испаљивања једне у недељу.
У тексту осуде који је Русија блиокирала, чланови Савета безбедности су изразили апсолутну забринутост због веома дестабилизујућег понашања Северне Кореје, претећи јој поново значајнијим корацима.
Русија је желела да у изјаву буде стављена формулација, коју је садржала ранија, у којој је истакнута потреба да се решење ситуације пронађе кроз дијалог, навеле су неименоване дипломате.
Амбасадор Сједињених Америчких Држава при Уједињеним нацијама Ники Хејли послала је поруку Северној Кореји да САД не желе свађу и да је ни Северна Кореја не започиње.
Хејли је изјавила новинарима да је лопта у дворишту Северне Кореје и да је потез на њима, пренео је АП.
Хејли, која тренуто председава Саветом безбедности УН, казала је да држзаве чланице раде на саопштењу, које је одговор на њихово последње неуспело лансирање ракете.
Генерални секретар УН Антонио Гутерес изјавио је новинарима да УН у потпуности подржавају напоре свих држава, које покушавају да спрече да Северна Кореја стекне капацитете на основу којих би постала претња не само за регион, већ и за цео свет. Војни аналитичар тврди да Путин неће дати Србији С-300 јер Вучић блиско сарађује са НАТО, и са њима има потписане све могуће споразуме. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте снимак војне параде у Пјонгјангу
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА