Најновије

ТИГРОВИ ПРЕГАЗИЛИ ТАЈБАТ ИМАМ: Џихадисти већ растерани и из околних села! (ФОТО/ВИДЕО/МАПА)

Тигрове снаге данас су, још једном невероватном акцијом, оправдале репутацију која их прати.

Север Хаме (Фото: ЈуТјуб)

Не само што је Сиријска арапска армија, предвођена чувеном јединицом генерала Сухеила ал Хасана, успела данас да у потпуности преузме контролу над једним од главних упориштеа сиријске Ал Каиде у овом делу Сирије, већ су терористи потиснути и из села са западне стране Тајбат Имама, чиме је град у истом дану у потпуности и обезбеђен.  САА се похвалила серијом фотографија са фронта:



Џихадисти су ипак, након регруписања у оближњем месту Кирбат Симам успели да зауставе даљи напредак Тигрових снага и узврате контра-ударом, у ком је, према њиховом сведочењу, уништен један тенк Сиријске армије. Ову тврдњу су употпунили и снимком: Озбиљнији покушаји џихадиста да у овом тренутку покрену акције за враћање Тајбат ал Имама у овом тренутку нису реалне, пошто САА сада има значајну бројчану надмоћ на терену. Наредни град који је, према сазнањима сиријских медија, генерал Хасан означио као примарни циљ је Хелфаја - град из ког су вршени напади на највећу хришћанску заједницу у Сирији у суседном Мухардеху. Најновија мапа ситуације на северу Хаме:

Хелфаја је означена као циљ и зато што се њеним ослобођењем обезбеђује излазак на ауто-пут М5, који води у срце "побуњеничког" Идлиба. Од самог старта контраофанзиве на северу Хаме, средином прошлиг месеца, јединице Сиријске арапске армије врше директне нападе и покушај пробоја фронта кроз средину из правца Мухардеха према Хелфаји. Иако неуобичајена, оваква тактика сиријских јединица на овом фронту је најављена и резултирала је, иако без значајнијих тероторијалних добитака, значајним губицима у људству које су претрпеле џихадистичке снаге.  Обезбеђивањем Тајбат Имама, очекује се да ће се борцима САА из 47. и 87. бригаде, који чине главнину снага на фронту око Хелфаје, придружити и Тигрове снаге, чиме ће почети коначна битка за друго значајно упориште ХТШ-а на северу сиријске провинције Хаме.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА