Најновије

СРУШЕН ФРОНТ НА СЕВЕРУ ХАМЕ: Џихадисти хитно траже појачање од свих фракција у Сирији! (ВИДЕО)

Север Хаме (Фото: Твитер, Правда)

Џихадисти које предводи сиријска Ал Каида - Хајат Тахрир ал Шам (ХТШ) - претрпели су огромне губитке током последња два месеца, колико трају жестоке борбе на северу сиријске покрајине Хаме. Само у претходних 48 сати потврђено је убиство више од 50 џихадистичких бораца, укључујући и пет командира, саопштили су сиријски војни извори. Ово потврђује и чињеница да су снимке борби, који чине највећи број објава џихадистичких активиста, ових дана замениле фотографије палих бораца, а међу таквима се, не ретко, пронађу и фотографије деце војника.


Настрадало дете-војник ХТШ-а (Фото: Твитер) Ситуација је постала толико драматична за терористе који су пре два месеца кренули у одважну офанзиву на северу Хаме, да је ХТШ изашао са званичним саопштењем у ком проглашавају комплетну мобилизацију на територијама које су под њиховом контролом. Они у саоштењу позивају "све братске побуњеничке организације" да мобилишу своје снаге и пошаљу их као појачање на овај фронт, не би ли одвратили Сиријску арапску армију од изласка на ауто-пут Идлиб-Хама.
Ослобођењем Сурана и Тајбат ал Имама, Сиријска армија сада креће на Хелфају и Морек, које су џихадисти освојили пре више од годину дана и у којима су организовали снажне линије одбране. Руске ваздухопловне снаге све време врше опсежне операције у џихадистичкој позадини. Погледајте удар по Латмини, граду који се налази у средишту џихадистичке територије на северу Хаме, а који је од почетка контраофанзиве, претрпео највише ваздухопловних удара руске авијације: Најновију мапу контроле на северу Хаме погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА