Најновије

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ: "НАТО ће постати светска војска, а будућност Србије и Балкана..."

Људима се данас широм света манипулише из сенке, а глобална моћ непрестано се централизује. И тако ће бити све док не буде у рукама једне једине светске владе и једне једине светске војне силе. НАТО је управо због тога и осмишљен, баш као и друге организације, попут мировних снага Уједињених нација. Спојени заједно, постају светска војска, а УН треба да прерасте у светску владу. На делу је непрекидна централизација свих области нашег живота и део тога је непрекидна аквизиција држава, посебно на Блиском истоку.

НАТО (Фото: nato.int)

Говори овако, уочи гостовања у Београду, у првом интервјуу за српске медије, Дејвид Ајк, најгласнији заговорник теорије светске завере. Овај британски писац наглашава да мали број моћника влада целим светом, државама, политичарима, економијом, па чак и климом.
– Један други део онога што ја раскринкавам и тврдим да долази, јесте енормно повећавање присмотре и цензура слободног протока информација. Кад у Србији будем говорио у првом делу предавања, користићу симбол онога што називам „друштво Игара глади“ (Ајк мисли на истоимену трилогију књига и истоимени филм „Хунгер Гамес“, прим.прев.), а то је пирамида. На самом врху те пирамиде је један одсто или мање од један одсто глобалног становништва, док је на дну остатак човечанства, и то је управо позиција на којој они желе да сви ми будемо, у стању контроле и зависности у односу на структуру коју контролише екстремна мањина. Кад кажем сви, мислим на све нас који не припадамо том једном проценту.
Да ли постоји „златна средина“?
Између сјајног врха који чини тај један одсто и најцрњег дна на коме су људи заточени у стању ропства, они желе да поставе немилосрдну полицијску државу која ће наметнути вољу мањине свима осталима и одржавати „статус кво“. Ако сагледате свет деценију за деценијом, очигледно је да смо се непрекидно кретали ка стварању друштва „Игара глади“ и то се догађа све брже и брже.
А, Србија, где се данас налази наша земља?
– Радује ме то што ви нисте насели на превару ЕУ која једноставно намерава да централизује моћ у читавој Европи и нисте насели на превару која се зове НАТО, јер то није организација која штити Северноатлантски регион од напада. НАТО је глобална машина за убијање која стално расте. У књигама које сам објавио 90-их година написао сам „Пазите се НАТО, јер он оперише мимо својих одређених северноатлантских граница“. Данас имамо НАТО у Авганистану, па НАТО који бомбардује Либију… То је светска војска која се развија пред нашим очима корак по корак.
Ваше идеје су, стиче се утисак, значајно утицале на излазак Велике Британије из ЕУ, шта то није добро у Европској унији?
– Зависи. Ако мислите да је добро, и да је то израз слободе, да шака бирократа диктира све аспекте вашег живота помоћу закона који газе било какве одлуке донете у националним парламентима земаља ЕУ, онда је Европска унија добра, јер сте добили оно што сте желели. Али, ако верујете у праву слободу, у истинску слободу, онда је Европска унија централизована, бирократска, фашистичко-комунистичка диктатура! Кажу да се фашизам и комунизам разликују, али ја сматрам да нема разлике када је у питању начин на који људи живе у оковима централизоване контроле. Оно на шта је британски народ реаговао, или против чега је реаговао је да смо ми били у ономе што се данас зове Европска унија још од 1973. Имали смо деценије и деценије да гледамо како се наш национални суверенитет непрекидно и систематски брише и да нашим начином живота управљају бирократе из Брисела које нико не уме да именује.
Па ипак многи желе да постану део ЕУ…
– Пре референдума о уласку Хрватске у ЕУ гостовао сам на хрватској телевизији и истакао да се, како се приближавају евентуалном уласку у ЕУ, на њиховим границама окупља огромна армија спремна да их окупира оног тренутка када приступе. Та армија нема тенкове, нити ватрено оружје, већ актен-ташне и прописе којима ће заузети њихову земљу. Управо сам се вратио из Хрватске и разговарао са тамошњим људима, а сви су ми рекли исту ствар – ЕУ је потпуно преузела нашу земљу. Мислим да је заиста велика ствар то што је Србији успело да се одупре том константном притиску гурању у ЕУ и НАТО. У најмању руку зато што се одлуке које се директно тичу Србије доносе у Србији. Али, пазите, скривена рука постоји и у Србији, има је свуда.
Да ли је избор Доналда Трампа за председника САД, можда знак да се нешто мења?
– Био сам у Естонији онога дана када је Трамп изабран за председника САД. Снимио сам видео који можете видети на интернету и у коме говорим да је Трампов избор, баш као и „брегзит“, декларација људи који се окрећу против естаблишмента, али сам нагласио тог дана када је изабран, да то није због тога што је Трамп био, већ због перцепције Трампа, перцепције коју је створио да је он антиестаблишмент и да ће исушити политичку мочвару. То је био разлог што су људи гласали за њега и зато је то изгледало као знак. Али, нагласио сам и да ће Трамп разочарати своје присталице, јер Трамп није оно што они мисле да јесте. А то се и показује данас. Задужио је „Голдман и Сакс“ да воде америчку економију и бомбардовао Сирију са шездесетак крстарећих ракета, а током изборне кампање рекао је да жели да заустави праксу америчког бомбардовања широм света.
Многи су, ипак, мишљења да је нестала моћ Клинтонових или, рецимо, Сороша?
– Људима који држе моћ у својим рукама је сасвим свеједно да ли је председник САД Трамп или Клинтон. То су потрчкала, људи који су данас овде, а сутра их већ нема. Оно што морамо да схватимо и да се на то фокусирамо јесте да је то сила која је увек присутна и без обзира на то ко је на власти – Сорош је увек ту, обавештајци су увек ту, војна контрола је увек ту. Постоје подземне базе широм Америке, дубоко укопане под земљом, а председник САД нема довољно високе безбедносне дозволе да би знао шта се у њима догађа. Па, ко је онда сила која је увек присутна и која руководи таквим операцијама? Сорошева моћ није нестала, јер је Сорош део те скривене моћне руке која контролише и демократску и републиканску странку у САД. Његова моћ није нестала, он је део сенки које владају не само у Америци, већ и у другим земљама. Нестала је само Хилари Клинтон као политичар, а она је само још један пион у игри да се превари јавност која верује да је права моћ тамо где ње уопште нема.
Све више људи заинтересовано је за ваш рад о глобалној доминацији?
– Откако сам започео кампању буђења света у јуну прошле године, био сам у Аустралији и у САД и држао сам предавања широм Европе, видим да се људи буде и постају свесни онога што се у свету заиста догађа и то у таквом броју какав никада нисам могао ни да замислим. Ту не говорим само о броју пробуђених људи, већ и о врсти људи који прате оно што говорим. Ту су људи који раде за систем и који почињу да размишљају да свет заправо није онакав каквим су их учили да га виде.
Има ли на Западу слободних медија?
– Не! Има изузетака, али основна идеја ове глобалне завере јесте да не буде таквих изузетака. Ако генерално погледамо западне медије, онда видимо да су у основи они пропаганда западног естаблишмента. Док су нападали једну за другом земље Блиског истока да промене режиме, мејнстрим медији су одиграли своје улоге сваки пут демонизујући лидере таргетираних земаља не би ли оправдали промену режима. Свет је кренуо веома опасним путем који води ка потпуној цензури, а због тога мејнстрим медији могу само себе да окриве. Да су радили заиста свој посао, уместо што су свих ових година били гласноговорници естаблишмента, онда естаблишмент не би могао да учини оно што је учињено – да се дочепа позиције моћи са које може да цензурише те исте медије.
Пишете против закона који су донети у многим земљама под притиском САД, а тичу се наводног смањења људског утицаја на глобално загревање. Недавно је председник Русије Путин потврдио ваше тврдње?
– Кад он каже нешто, онда то има много већу кредибилност него када би све западне државнике заједно скупили на гомилу. Не кажем да је Путин светац, али он поседује интелект који је бескрајно већи од интелекта већине западних вођа. А, тај, назови људски, утицај на глобално загревање почиње да се разоткрива, јер докази који су истицани и предвиђања о последицама, једноставно се неће догодити. Температуре се нису повисиле од 1997, говорим о глобалној температури, јер је нормално да температура расте и опада током године. Погледајте ОВДЕ шта Мирјана Бобић Мојсиловић каже о Европи. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА