Најновије

АСАД КРЕЋЕ НА "СРЦЕ СИРИЈЕ": Огроман напредак у неочекиваном јуришу Сиријске армије! (МАПА)

Иако су готово сви ресурси Сиријске арапске армијЕ (САА) и њених савезника тренутно усмерени на фронтове источног Дамаска, севера покрајине Хама и одбрану јужне покрајинске престонице Дараје, снаге лојалне влади Башара ал Асада ипак проналазе начине да забележе велике победе и на мањим бојиштима.

Снаге националне одбране у Хами (Фото: Фејсбук, Правда)

Борци Сиријске арапске армије и Снага националне одбране извршиле су данас снажан удар на положаје Исламске државе на северу покрајине Хомс, заузевши притом већу област у том подручју. У изненадном јуришу који је започео у раним јутарњим сатима, а зауставио се током вечери, ослобођено је чак шест села и две важне стратешке тачке - брда Ал Ајалам и Трикс.


Мапа: PetoLucem
Заузимање ова два брда даје владиним снагама реалне шансе да очисте преостало подручје под контролом Исламске Државе у овом делу покрајине Хомс и започну офанзиву на бастион терористичке организације у "срцу Сирије". Овај део централне Сирије, који је под контролом терориста Исламске државе пуне две године, велики је "трн у оку" САА, која би његовим ослобођењем била у могућности да повеже своје операције у Алепу, Хами и Хомсу и отвори себи пут за продор према Раки.

САА је данас начинила нови велики искорак у борбама на истоку Дамаска, а више о томе сазнајте ОВДЕ.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

400 џихадиста напустило је данас део енклаве на северозападу провинције Хомс:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА