Најновије

МАКЕДОНИЈА: Полиција трага за 15 одговорних за насиље, наређено привођење! (ВИДЕО)

СКОПЉЕ - Према незваничним изворима из Министарства унутрашњих послова Македоније и Основног јавног тужилаштва (ОЈО), тужилаштво је синоћ дало наредбу да се приведе 15 особа које су учествовале у нередима у Собрању, преносе македонски медији.

Туча у Собрању (Фото: Јутјуб)

Полиција трага за њима, а када буду пронађени, осумњичени ће бити одведени у полицијску станицу и пред истражног судију и за њих ће највероватније бити тражен притвор.
Претходно је Министарство унутрашњих послова од државног тужилаштва затражило да хитно позове на саслушање четворицу вођа протеста названих "За заједничку Македонију", режисера Бориса Дамовског, твитераша Богдана Илиевског који је познат под надимком Бетмен Велит, директора Македонске опере Игора Дурловског и глумца Владу Јовановског.
Чак 109 особа је повређено у насиљу у четвртак, када су учесници протеста "За заједничку Македонију", присталице ВМРО ДПМНЕ, упале у македонску скупштину незадовољне што је скупштинска већина уз ометање посланика ВМРО ДПМНЕ самоиницијативно изабрала Талата Џаферија за председника Собрања.
Према наводима посланика и новинара, неке од особа су биле маскиране, и наоружане, чак медији тврде да је међу њима било и полиције, а у нападима на припаднике парламентарне већине коју чине СДСМ и албанске странке ДУИ, Беса и Алијанса за Албанце, коришћени су и метални и други чврсти предмети, као што су стативи телевизијских екипа.
Прочитајте ОВДЕ и због какве је глупости отказан ТВ дуел између Заева и Груевског. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА