Најновије

Двери: Закон о родној равноправности ће дозволити хомосексуалцима да усвајају децу

НОВИ САД - Покрет Двери затражио је данас од заштитника грађана Саше Јанковића и војвођанског премијера Бојана Пајтића да повуку предлог Закона о родној равноправности јер се, како сматрају, њиме омогућава хомосексуалним заједницама да усвајају децу.
Двери (Фото: Јутјуб принтскрин)

Двери (Фото: Јутјуб принтскрин)

Двери сматрају скандалозним модел Закона о родној равноправности који је пре пар дана био предмет расправе у Покрајинској скупштини, а чији директни предлагач је заштитник грађана Саша Јанковић, казао је члан руководства тог покрета Радош Пејовић и додао да су Двери већ тражиле Јанковићеву смену. Пејовић је на конференцији за новинаре, одржаној у просторијама Повереништва Двери у Новом Саду, рекао да је поменути закон "покушај да се на мала врата, кроз покрајински парламент и у сарадњи са Бојаном Пајтићем, а након тога и кроз Републичку скупштину, хомосексулацима, трансвеститима, односно свим припадницима ЛГБТ популације, дозволи да усвајају децу". "Покрет Двери је указивао и упозоравао да је "Геј парада" само први корак геј марша кроз институције Републике Србије, чији је крајњи циљ доношење закона да истополни партнери добију право да усвајају децу", рекао је Пејовић. По његовим речима, Двери су доказале да покушај убацивања у школе у Војводини предмета "Здравствено васпитање о репродуктивном здрављу" за циљ има, како је рекао, промовисање идеологије хомосексуализма и разбијање институције породице. "Успели смо да из тог уџбеника избацимо све спорне моменте, а сад се овим срамним моделом Закона о родној равноправности у две тачке промовишу исте идеологије са истим циљем", рекао је Пејовић, додајући да се ради о тачкама 53 (дефинише усвајање деце) и 56 (бави се родном равноправношћу). У члану 53, како је читирао Пејовић, стоји да "свако лице у генеративном добу има могућност да под истим условима поднесе захтев за усвајање детета, без обзира на пол и брачно стање", док члан 56 каже да "...обавезно стицање знања из области сексуалног образовања и репродуктивног здравља промовишу многострукости и вишеслојности људских идентитета и тачан приказ истополне сексулано емотивне орјентације, трансродности, трансплодности и интерсексуалности...".
Прочитајте још:Легализацију дроге канабис у Србији тражи 6.000 људи
Пејовић је поставио питање да ли на основу цитираних тачака закона, преложеног од стране заштитник грађана Саше Јанковића, значи да ће хомосексуалци, трансвестити или педофили имати право да усвајају децу, и изнео став да деца у школама треба да стичу знања о својој традицији, култури и вери и да породични систем вредности буде у првом плану, а не да се промовише идеологија хомосексуализма. "Захтевамо од предлагача Закона о родној равноправности Саше Јанковића и председника Покрајинске владе Бојана Пајтића да повуку овај модел закона из расправе и да се као најважније избаце поменуте тачке 53 и 56, или да се тачно прецизира ко има право да усваја децу и да брачна заједница између мушкарца и жене буде први услов који треба да се усвоји приликом усвајања деце", истакао је Пејовић. Он је на крају позвао председника Скупштине АП Војводине Иштвана Пастора, за кога се, како је рекао, зна да баштини породичне вредности, да прими делегацију Двери која ће му предложити решења за сва спорна питања која су поменута у вези са наведеним моделом Закона о родној равноправности и увођењем уџбеника који промовише хомосексуализам у основне школе. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА