Најновије

ПРЕЦИЗНИ УДАР: Руси уништили немачки систем ИРИС у Украјини (ВИДЕО)

Руска војска уништила је лансер немачког система противваздушне одбране средњег домета ИРИС-Т, саопштило је 2. маја руско Министарство одбране.

Министарство је саопштило да је лансер гађан у близини насеља Островерховка у области Харков и објавило видео-снимке удара. На снимку се виде две прецизно навођене муниције, највероватније клизне бомбе, које уништавају лансер и оближњу опрему.

Немачка је обећала да ће снабдевати кијевске снаге са 12 комплетних ИРИС-Т СЛМ система и 24 ИРИС-Т СЛС лансера након почетка руске специјалне војне операције у Украјини.

СЛМ има домет од 40 километара и 20 километара висине, док је домет и висина СЛС ограничен на 12 километара.

Оба система су наоружана модификованим верзијама инфрацрвене вођене ракете ваздух-ваздух ИРИС-Т. Модификоване ракете користе инерцијални навигациони систем уз помоћ ГПС-а, са радарском везом података за командно навођење током почетног прилаза. Инфрацрвена глава трагача се активира у терминалној фази.

Још увек нису сви системи које је Немачка обећала испоручени Украјини, а већину оних који су стигли у Украјину руска војска је уништила или оштетила.

Последњих месеци руска војска је појачала сузбијање операција противваздушне одбране непријатеља, познатих и као СЕАД, у зони специјалних војних операција у Украјини. Као резултат ових операција, кијевске снаге су изгубиле десетине система ПВО, укључујући и оне западне производње.

Руси умарширали у америчку базу у Нигеру, огласио се и Пентагон

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА