Најновије

Напредњаци избацују Драшковића из савеза?

Руководство напредњака преиспитаће у наредним данима наставак сарадње са Вуком Драшковићем, након што су се потези премијера Александра Вучића и Владе Србије још једном нашли на мети критика лидера СПО.

Вук Драшковић (Фото: Медија центар Београд)

Вишегодишња коалициона сарадња две странке озбиљно је пољуљана, након што је Драшковић други пут за непуних месец дана "гурнуо прст у око" напредњацима. Пошто су његове објаве на "Твитеру" о демонстрацијама протумачене као подршка студентским протестима, Драшковић је сада отишао и корак даље.
Он је одлуку о забрани путовања наших званичника у Француску, због ослобађања злочинца ОВК Рамуша Харадинаја, назвао "потезом у корист наше штете", додавши да то не може да разуме и подржи. Лидер СПО рекао је да Вучић нема његову подршку за оно што је супротно европским интеграцијама.
Уследиле су оштре реакције појединих функционера напредњака, а према нашим информацијама, овога пута неће се све завршити на јавном размењивању "варница".
- С обзиром на то да ово није први пут да наш коалициони партнер има другачије ставове о одређеним питањима, ускоро ћемо о нашој сарадњи разговарати на органима странке - каже  председник Извршног одбора СНС Дарко Глишић.
После буре коју је Драшковић средином априла изазвао објавама на "Твитеру" око протеста, реаговао је потпредседник напредњака Милош Вучевић, који је лидеру СПО поручио да не може седети на две столице и позвао га да се изјасни да ли је "у коалицији са СНС или се придружује Јанковићу, Јеремићу, Радуловићу и Обрадовићу".
Заменик председника СПО и народни посланик Александар Чотрић каже за  да не очекује "одмазду" напредњака, јер подршка СПО Вучићу у свим потезима који приближавају Србију ЕУ није доведена у питање:
- Не видим било шта због чега би нам Вучић и СНС замерили. Ми смо уз све магистралне токове политике Владе, а то што као и свака странка имамо своје виђење одређених питања ни на који начин не угрожава коалицију. Очекујем и да органи СНС, уколико буду расправљали о нашој сарадњи, донесу закључак да СПО доприноси, а не одмаже ономе што је кључно за Србију, а то су реформе и ЕУ интеграције. 

Позив на оставке

Поједини функционери СНС предложиће на страначким органима да се савез са Драшковићем раскине. Члан Председништва напредњака Владимир Ђукановић већ је позвао све кадрове СПО који су добили функције у јавним предузећима, амбасадама и конзулатима да одмах поднесу оставке. Борис Тадић преговарао да се одустане од изручења Ганића!Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА