Бивши амерички тенисер познат је по томе што је био један од првих тенисера који је имао нутриционисту, а месо и риба су му редовно били на столу. Ђоковић за сада једе само рибу повремено, јер се скоро три године труди да се храни искључиво биљкама, а пице се одрекао због глутена још 2011.
Воли и пицу
Међутим, Агаси га специјалитетима можда наговори да се опет окрене месу. Колико легендарни тенисер ужива у доброј клопи говори и чињеница да је, према сопственим речима, у својој кући у Лас Вегасу, сам спремао вечеру за по 40 гостију. - Страствени сам кувар и имам дивну кухињу. Њен драгуљ је пећ за пицу која је фантастична и за спремање рибе и меса. Понекада Штефи и ја имамо 40 људи на вечери. То обожавам јер кување за мене никада није стресно. Спремање оброка је савршена прилика да све држим под контролом - изјавио је својевремено Агаси. Њему је такође веома важан здрав живот. Иако је давно завршио каријеру, и даље редовно вежба. Својевремено је постао заштитно лице ресторана који је спремао брзу храну, али са много нижим нивоом угљених хидрата. Ипак, и он је слаб на кафу и слаткише. - Дан ми почиње шољом црне кафе. Да сам мање дисциплинован вероватно бих наставио да пијем кафу током целог дана, али знам да онда не бих могао да спавам. Исто је и са слаткишима. Кад бих дозволио себи, могао бих да полудим од шећера, али баш водим рачуна - открио је Агаси. Ђоковић је у интервјуу за "Газету дело спорт" открио да је Агасија одабрао међу многим другим легендама тениса с којима је разговарао. - Пошто сам одлучио да се растанем са Маријаном Вајдом и остатком тима, разговарао сам са великим бројем некадашњих врхунских играча. Желео сам да чујем њихово мишљење. Разговарали смо о разним аспектима живота који чине тенисера, не само о игри. Најбоље сам се разумео са Агасијем - испричао је Ђоковић.