Најновије

СТЕФАНОВИЋ ТВРДИ: Плаћањем рекета не решавате проблем!

Министар полиције Небојша Стефановић изјавио да је да они који су рекетирани никада неће решити проблем уколико пристану једном да плате.

Небојша Стефановић (Фото: ЈуТјуб)

Новинар Дејан Анђус, осимњичен је за изнуду новца, а ухваћен је са ковертом у којој је било 30.000 евра обележених новчаница, каже министар полиције Небојша Стефановић.
- Замислите да је Александар Вучић мислио да ће тако да реши рекет 'Курира'. Он плаћа скупу цену за то, тридесетак дана се води жестока, бесомучна кампања против њега, јер није спреман да плати - рекао је Стефановић гостујући на ТВ Пинк. 
Он је додао да сви који се огреше о закон биће ухапшени и појаснио да је постао тренд у свету политике да политичари који су били на челу локалних самоуправа и осумњичени су да су испумпавали новац из јавних предузећа преко ноћи постају највећи критичари власти. 
Такође, створила се клима, нагласио је Стефановић, да политичари или новинари не могу бити предмет истраге. 
- Па то је дивно за криминалце. Учлане се у НУНС или УНС, да кажу ми смо новинари, нама не смете ништа јер ако нам ухапсите за педофилију, диловање, ви нападате слободу јавне речи и новинарства. То је бесмислено. Хапсе се они за које постоји довољно доказа да су учествовали у извршењу кривичног дела - рекао је министар. 
Дејан Анђус осумњичен је за изнуђивање новца, а министар појашњава да људи треба да знају да када тужилаштво и полиција спроводе истрагу и када дође до привођења то значи да је прикупљено довољно доказа за хапшење. 
- Читао сам коментаре да је 'коверта танка' да у 'њој нема новца', 'ко зна шта је тамо било' и онда видите да он сам извуче из те коверте 30.000 евра. Видите да је тог човека месецима притискао, тражио новац - каже Стефановић. 
Интересантно је, наставља даље, да се појављује и Саша Мирковић који се сумњичи у Зајечару за испумпавање новца из јавних предузећа и он зна да тужилаштво води поступак против њега. 
- Који је то новинарски посао плаћен 30.000 евра за месец или два. Има економских послова у ИТ, свако ко је часно и честитио зарадио новац немам ништа против тога - рекао је министар. 
Он каже да се помињу ортачки послови и пита се како је Анђус постао ортак у фирми која вреди милионе "ајде да видимо ваше приходе последњих 10, 20 година". 
- То се зове српским језиком рекет. Када вам неко изнуђује новац претњама, медијским линчом, то је рекет. Човек се обрати полицији, са тужилаштвом направимо случај, да прикупимо доказе да је то изнуда - закључио је Стефановић. Погледајте ОВДЕ како је Стаматовић реаговао на изјаву Ане Брнабић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је Стефановић објавио рат црногорској мафији:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА