Најновије

ШОКАНТНО САЗНАЊЕ: Јеремић хоће да уништи ДС?!

Бивши председнички кандидат Вук Јеремић истакао је да опозиција мора да стави у други план партијске интересе и личну суревњивост и наступи јединствено на београдским изборима. Он тврди да би све друго водило у бродолом, истиче да има сјајне односе са Сашом Јанковићем и Бошком Обрадовићем и додаје да би управо Јанковић требало да води главну реч о кандидату за градоначелника.

Вук Јеремић (Фото: Јутјуб)

С друге стране, Драган Шутановац, лидер демократа, још једном је поновио да ће у коначном збиру две колоне на изборима у Београду освојити већи број мандата него једна.
Непомирљиве ставове некадашњих страначких другова аналитичари коментаришу као једну врсту антагонизма коју Јеремић осећа према ДС-у и наводе да се прича о уједињавању опозиције појављује пред сваке изборе.
- Јеремић, као прагматик, гледа да са сцене елиминише све оне који могу да му буде конкуренти. Ове његове потезе треба тумачити као једну врсту антагонизма према ДС-у и форсирање Јанковића како би се потпуно ДС урушио. Јеремић зна да је ДС ипак озбиљна партија са инфраструктуром, а Јанковић нема инфраструктуру, зато колико год Јанковић од Јеремића боље прошао краткорочно, дугорочно му је мањи конкурент - наводи за „Ало!” политички аналитичар Драгомир Анђелковић и додаје да није реално обједињавање опозиције у ширим размерама.
- Напросто, постоји много лидера са великим амбицијама, а такве лидере је тешко објединити. Јеремић инсистира на уједињавању опозиције јер су избори показали да сам нема никакву перспективу - закључио је Анђелковић. Маркетиншки стручњак Небојша Крстић наводи да је једини разлог због којег је Јанковић на председничким изборима имао релативно солидан резултат јесте инфраструктура ДС-а, која је радила за њега. - Јанковић на сваки начин тај успех жели да приграби за себе, а да умањи улогу демократа. Иначе, Шутановац је делимично у праву кад каже да је Јеремић близак Дверима јер је Јеремић, у ствари, природни вођа Двери, „Образа“ и сличних организација. Јеремић и Јанковић различита су лица једног истог новчића, а занимљиво је како се грађански интелектуалци праве да то не виде - навео је он и додао да је прича о уједињавању опозиције нешто што се понавља пред сваке изборе. - То показује само једно, да већина опозиционих странака нема никакву политику, идеју и програм, а да им је битно само да сруше Вучића како би се вратиле на власт. Грађани овакву вулгаризацију деловања на сваким изборима казне тако што странке опозиције једва пређу цензус, а оне упорно из тога не извлаче никакву поуку - закључио је Крстић. Погледајте ОВДЕ шта Ана Брнабић мисли о надимцима које јој дају. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је изгледао инцидент током Јеремићевог говора:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА