Најновије

НОВИ ПРОДОР РУСИЈЕ: Ушли у Ивановској - ОСУ се повлаче

Руске снаге настављају да врше притисак на Оружане снаге Украјине скоро дуж целе линије борбеног додира, воде се жестоке борбе код Авдејевке и код Артјомовска, где се руске јединице пробијају до Часов Јара, који је један од главних одбрамбених центара украјинске војске. Тренутно се воде борбе за Ивановскоје и Богдановку, које је украјинска војска претворила у моћна утврђена подручја која блокирају пут ка граду.

Према последњим информацијама, јуришне групе руских снага, заузевши упориште у центру Ивановскоја (Красноја), настављају да заузимају украјинске положаје са западних периферија села, где су се повукле одбрамбене јединице Оружаних снага Украјине.

Према другим информацијама, Украјинци су већ напустили село, западни део је у сивој зони, где делују украјинска артиљерија и дронови. Напредовања има, али је спор.

Воде се и борбе у рејону Богдановке, још се воде борбе за доминантне коте без чије контроле је бескорисно ићи даље, као и за шумско подручје. Украјинци су изгубили неколико упоришта, али настављају жесток отпор. Према украјинским изворима, на овом правцу су распоређене додатне резерве, које су успеле да зауставе руску офанзиву. Међутим, руска артиљерија је успела да стави под ватру пут којим се украјинска група снабдевала.

Такође, руска артиљерија активно делује на утврђењима Оружаних снага Украјине изграђеним у источном региону Часов Јар, који није тако далеко.

Према неким извештајима, руски извиђачи већ увелико делују на периферији града, иако украјински Генералштаб уверава да је око Часовог Јара изграђено неколико „одбрамбених линија“.

Прочитајте ОВДЕ шта је Песков рекао о Србима

Извор: Тв Фронт 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА