Најновије

МОЋНА КОРВЕТА РУСКЕ МОРНАРИЦЕ: „Меркур“ прошао све тестове ево када ступа на борбену дужност (ВИДЕО)

Руска морнарица је добила најновију ракетну корвету „Меркур“ коју јој је испоручило бродоградилиште „Северни верф“ из Санкт Петербурга, саопштили су у руском бродоградилишту.

Фото: Принтскрин

- Председник комисије за пријем бродова капетан Виктор Иванов је потписао акт о државним испитивањима корвете “Меркур" пројекта 20380. Након што буде утврђен акт о пријему, главни командант руске Ратне морнарице Николај Евменов ће одредити датум подизања војне заставе на корвети, наводи се у саопштењу.

Команда корвете и морнари су завршили обуку и проверу система на броду, комплекса наоружања и специјалних средстава, спровели су ревизију и припремили „Меркур“.

Евменов је у октобру 2021. године корвети пројекта 20380 дао име „Меркур“, као симбол храбрости и вештине руских морнара.

Модеран „Меркур“ је пета корвета која је изграђена у бродоградилишту „Северни верф“ коју је пројектовала компанија „Алмаз“. Претходне четири корвете „Стерегуши“, „Сообразитељни“ „Стојки“ и „Бојки“ се налазе у Балтичкој флоти.

Вишенаменске корвете пројекта 20380 је намењена за откривање и уништавање непријатељских подморница и бродова, обезбеђивање десанта, као и решавање различитих задатака у морској зони. На бродовима се налазе артиљеријски, противракетни, противбродски, хидроакустички и радиолокациони комплекси, хангар за хеликоптер Ка-27. Основно ударно оружје корвета пројекта 20380 је противбродски ракетни комплекс „уран“.

Украјински тенкови кренули ка руској граници, у колони и НАТО оружје

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА