Најновије

ФИЦО ПОРУЧИО КИЈЕВУ: Можете у ЕУ, али не и у НАТО

Словачки премијер Роберт Фицо посетио је Украјину и изјавио да потврђује подршку настојању Кијева да се придружи Европској унији, али је рекао да постоје разлике око политичких питања, укључујући приступање Украјине НАТО-у.

Фицо, који је изабран прошле године након што је отворено апеловао на проруско расположење у својој земљи, састао се са украјинским премијером Денисом Шмихалом у граду Ужгороду на западу Украјине, преноси Ројтерс.

"Желим да се лично захвалим премијеру Шмихалу на размени различитих мишљења у конструктивној и пријатељској атмосфери", рекао је Фицо у видео-обраћању које је објавио његов кабинет након састанка са украјинским премијером.

Поновио је да не верује у војно решење сукоба у Украјини и поздравио је мировни план који је предложио украјински председник Зеленски, иако га је назвао нереалним.

Фицо је поновио да подржава напоре Украјине да се придружи ЕУ и нагласио да се противи украјинској тежњи да приступи НАТО-у, рекавши да би уложио вето уколико би се о питању украјинског чланства у Северноатлантској алијанси гласало док је он на функцији премијера у Словачкој.

Прочитајте ОВДЕ о борбама на Доњецком правцу фронта

Извор: РТС 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА