Најновије

На захтев Србије уклоњени косовски симболи!

Из Европског комитета региона, Одељења за проширење, на захтев Мисије Републике Србије при ЕУ су уклоњена два паноа са штанда "Косова", на којима су били грб и назив "Република Косово".

Брисел (Фото: pixabay)

Мисији Србије при ЕУ је речено да они неће стајати на истом штанду ни сутра.

Претходно је Мисија Србије при ЕУ упутила протестну ноту председнику Европског комитета региона Карлу Хајнцу Ламберцу поводом коришћења "државних симбола тзв. Косова" на фестивалу "Поносан на мој регион и његову културу", који се у оквиру Дана проширења одржава у Бриселу.

У ноти се истиче да Србија очекује од Комитета региона да у потпуности поштује статусну неутралност ЕУ у погледу Косова и Метохије, као и да уклони све промотивне документе који садрже косовске симболе.

Сутра се, у оквиру отворених врата европских институција за посетиоце, у Европском комитету региона представљају различити региони Европе. Са КиМ су се први пут ове године пријавили за учествовање на поменутој манифестацији.

Прочитајте ОВДЕ оптужбе Санде Рашковић и Ђорђа Вукадиновића на рачун скупштинске већине и одлуци да бојкотују поједине седнице Скупштине.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Драгољуб Жарковић у емисији “РасПравда”: Косово није Вучићево, него моје

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА