Најновије

РЕЖИМ ОПСТРУИШЕ РАД СКУПШТИНЕ: НС-Покрет за спас Србије најављује бојкот дискусија о амандманима

Скупштинска посланичка група Нова Србија-Покрет за спас Србије најавила је да ће убудуће бојковати дискусију о појединостима, односно дискусију о амандманима, јер се, како су навели, она претворила у потпуну бесмислицу и у тотални ријалити.

Рашковић-Ивић, Вукадиновић (Фото: Јутјуб)

"Нећемо бојковати ни посланичка питања, ни дискусију у начелу, али ову расправу хоћемо", рекла је посланица Санда Рашковић Ивић новинарима у Скупштини Србије.

Додала је да је у Скупштини настављена пракса која је, каже, уведена у децембру месецу када се расправљало о буџету и рекла да од тада долази до тоталне блокаде било какве смислене дискусије о законима који се усвајају у Скупштини.

"У свим другим скупштинама у свету обичај је да је опозиција та која опструише рад парламента, али овде је обрнуто. Овде власт опструише рад парламента продуковањем огромног броја амандмана који су потпуно бесмислени и личе на литерарне саставе, а не на амандмане", истакла је Рашковић Ивићева.

Каже да је такво понашање неозбиљно, јер се у Скупштини изгласавају закони који би требало да буду темељ живота свих грађана Србије.

"Конкретно сада су то закони који се тичу војске, одбране, БИА и који су веома важни, а 396 амандмана је СНС дао на прву тачку о којој могу да се дају амандмани, а то је закон о војном образовању. Ако неко даје скоро 400 амандмана на закон који је предложила његова власт онда он не жели добро ни овој земљи, а ни овој власти", навела је Рашковић Ивићева.

Посланик Ђорђе Вукадиновић рекао је да је рад у Скупштини обесмишљен од када је уведена пракса, како каже, "фантомских амандмана" на прве чланове на дневном реду.

Навео је да с обзиром да је тачака на дневном реду некада 10, некада 15, потпуно јасно да се на овај начин, каже, само формално излази у сусрет обавези да се закони дискутују у појединостима и додао да се заправо све заврши са првих неколико тачака првог закона.

"Сваки посланик има право да подноси амандмане, наравно, али постоји и смисао и дух парламентаризма и демократије, а тај дух је извргнут руглу овом праксом коју владајућа коалиција примењује већ неколико месеци", рекао је Вукадиновић новинарима у Скупштини.

Прочитајте ОВДЕ скандалозну реакцију Ане Брнабић на изјаву Ненада Поповића о уџбеницима у којима се промовише хомосексуалност.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Посланици СНС оборили Гинисов рекорд у броју идентичних амандмана

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА